John Fredriksen på ferde - aksjen fyker opp på børs

I kjølvannet av at Wall Street i går endte opp for fjerde dag på rad , samt bred børsoppgang i Asia i morges , er det god stemning på Oslo Børs fredag.Rundt lunsjtider står hovedindeksen i XX, opp XX prosent, og det er hittil omsatt aksjer for XX milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag formiddag opp 1,56 prosent til 62,63 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,41 prosent til 53,33 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,98 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Torsdag uttalte en representant fra Det hvite hus ifølge TDN Direkt at Trump-administrasjonen har gjort betydelige fremskritt i grensesikkerhetsforhandlingene med Mexico. Amerikanske aksjer, oljeprisen og yielden på statsobligasjoner løftet seg torsdag på indikasjoner om at de to sidene nærmer seg hverandre.- Nyhetene sent på torsdag om at tariffene på meksikansk import til USA kan bli utsatt kan ha økt begeistringen, sier ANZ-analytikere, ifølge nyhetsbyrået.Ellers uttalte Russlands president Vladimir Putin ifølge TDN Direkt at Russland og Saudi-Arabia er uenige om hva som utgjør en «fair» oljepris.- Dette er naturlig. Se på prisen på et fat som Saudi-Arabia bruker for å kalkulere budsjettet. Det er betydelig høyere enn for oss, uttalte Putin, ifølge nyhetsbyrået.Equinor klatrer 1,54 prosent til 171,10 kroner, mens Aker BP er opp 2,15 prosent til 237,40 kroner. DNO stiger 2,07 prosent til 15,31 kroner.Stiger markantTorsdag ettermiddag ble det kjent at John Fredrikens Hemen Holding har brukt 33 millioner kroner til å laste opp i Archer . Aksjen fyker fredag opp 9,52 prosent til 4,55 kroner.Etter en hel rekke dager på rad med nedgang for Nel, ser det nå ut til at gevinstsikringen i aksjen er over. Fredag styrker den seg 8,89 prosent til 6,98 kroner, og aksjen er hittil i dag den tredje mest omsatte aksjen på Oslo Børs.To av gårsdagens største tapere, Hiddn Solutions og Idex, henter seg noe inn igjen fredag. Førstnevnte falt torsdag over 17 prosent etter at at godkjennelse av Energos-avtalen ble utsatt til en ekstraordinær generalforsamling. Fredag stiger aksjen 14,80 prosent til 0,38 kroner.Idex endte fredag ned drøye 28 prosent og toppet «taperlisten». I dag henter den seg inn igjen 12,37 prosent, og står nå i 1,89 kroner.I rødtSom børsens nest mest omsatte i dag finner vi Schibsteds B-aksje, som faller 0,35 prosent til 231,00 kroner. A-aksjen stiger derimot 0,82 prosent til 245,40 kroner.I morges ble det meldt at avtroppende finansdirektør i Schibsted, Trond Berger, torsdag kvittet seg med 21.500 B-aksjer i selskapet .Norwegian stupte i går ,6,89 prosent etter skuffende trafikktall. Fredag formiddag er aksjen en av få tungvektere i rødt, og faller 1,14 prosent til 32,98 kroner.Magnor er aksjen som fredag formiddag faller mest, med en nedgang på 5,23 prosent til 7,25 kroner. Den er tett etterfulgt av Solstad Offshore, som svekkes 5,00 prosent.