Kjos-uttalelser satte fyr på Norwegian-aksjen

Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredag opp 0,23 prosent, og står ved børsslutt i 861,17.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.945 millioner kroner. OljeprisenOljeprisen fikk seg et markant oppsving i kjølvannet av torsdagens angrep på to oljetankere utenfor Iran , deriblant Frontline-skipet Front Altair.Brent-oljen er fredag ettermiddag opp 0,57 prosent til 61,68 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er opp 0,17 prosent til 52,37 dollar fatet. - Jeg synes det er ganske klart at vi er sent i den nåværende vekstsykelen, og slik sett - tilbudssjokk satt til siden - ser jeg ikke oljeprisen gå betydelig høyere. Etterspørselen etter olje i et klima med lavere vekst vil trolig være i spill, og som en konsekvens tror jeg ikke vi skal bekymre oss for mye for høyere oljepriser , sa investeringsdirektør for Asia/Stillehavet i Credit Suisse, John Woods, til CNBC fredag.Samtidig skriver den japanske avisen Nikkei ifølge Reuters at OPEC og samarbeidspartnere (inklusive Russland) skal være nær en avtale om koordering av produksjon på lang sikt.Equinor steg 0,62 prosent til 169,95 kroner. Aker BP er opp 0,18 prosent til 226,20 kroner, mens DNO er opp 0,26 prosent til 15,33 kroner. NorwegianNorwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker nå en mer tilbaketrukket rolle i selskapet, melder Bloomberg News.Han forteller også at han «konstant» snakker med styret om en plan for å finne en etterfølger.Intervjuet er gjort i forbindelse med en luftfartskonferanse i Paris denne uken.Kjos sier også at planene om et joint venture-selskap fortsatt er på bordet, og sier en joint venture-avtale for Norwegian-flåten fortsatt er «mer enn trolig». Aksjen hoppet hele 8,29 prosent til 33,84 kroner. WR EntertainmentSom et siste forsøk for å redde virksomheten vil WR Entertainment prøve å få på plass en emisjon som skal øke arbeidskapitalen med mellom 4 og 9,7 millioner kroner. Hvis selskapet lykkes med dette så vil selskapet få på plass nok midler til å sikre videre drift frem til mars 2020. - Denne uken kom styret nær en løsning som kunne ha resultert i et konsortium som garanterte en ny kapitalvekst. Støtten for å finne en løsning var sterk, og majoriteten var enig om en løsning. Imidlertid var en kreditor ikke villig til å akseptere egenkapital/warrants for gjelden, skriver selskapet i en uttalelse.Det ble innført børspause i aksjen før kunngjøringen til selskapet.Aksjen steg 4,76 prosent til 1,10 kroner. Nel og RecNel fortsetter å dominere listen over mest omsatte aksjer på Oslo Børs Fredag ble aksjen omsatt for 364 millioner kroner. Kun Equinor (475 millioner) ble omsatt mer. Sikkerhetskonsulentene Nel selv har hentet inn konkluderte i går med at selskapets elektrolysører ikke hadde noe med mandagens eksplosjon i Sandvika å gjøre .Nel-aksjen falt tilbake 1,28 prosent til 5,76 kroner.REC Silicon var i åpningen opp over 3 prosent etter at selskapet i går meldte at det har utsatt stengningen av Moses Lake . Aksjen er ved børsslutt ned 0,53 prosent til 0,56 kroner. ElkemAksjen ble torsdag straffet med et kursfall på 14,5 prosent til 22,34 kroner. Fredag falt den nye 3,31 prosent til 21,60 kroner. Elkem rammes av handelskrigen mellom USA og Kina, og måtte i går sende ut et resultatvarsel , hvor det ble kjent at selskapet venter resultatet vil være 25 prosent lavere. Fredag nedjusterte tre meglerhus kursmålet på aksjen. - Hvis den politiske og økonomiske situasjonen stabiliserer seg er vi sikre på at Elkems lønnsomhet vil forbedres igjen. En sterk global posisjon kombinert med videre spesialisering og positive effekter fra optimalisering av driften vil sikre dette, skriver Nordea Markets.FrontlineFrontline-aksjen lot seg ikke påvirke at et av deres skip ble angrepet torsdag, og steg hele 10,1 prosent. Fredag korrigerte aksjen ned 3,73 prosent til 67,15 kroner.Pareto-analytiker Eirik Haavaldsen påpeker overfor TDN Direkt at angrepet kan sende krigsrisikopremien kraftig opp, og at alt må geleides og følges av marinefartøy.Et resultat av det kan bli at den effektive flåten reduseres.Vinnere og tapereBergenBio har gjennomført en betydelig overtegnet emisjon , som ble landet over torsdagens sluttkurs.Samtidig melder selskapet om oppmuntrende data fra sin siste fase 2-studie. Aksjen var en periode opp rundt 10 prosent, men endte til slutt opp 2,12 prosent til 13,50 kroner. Vinnerlisten toppes av Dolphin Drilling, som endte opp 11,84 prosent til 1,15 kroner. EAM Solar steg 10,42 prosent til 26,50 kroner, mens poLight markerte seg med en oppgang på 9,47 prosent til 10,40 kroner.I motsatt ende finner vi Merkur Market-noterte Lavo.tv, som falt 12,07 prosent til 0,12 kroner.Aqualis svekket seg 9,79 prosent til 3,96 kroner, mens Siem Offshore falt 8,54 prosent til 1,50 kroner.


Les også