Kongsberg sikrer seg ny milliardavtale

Kongsberg Defence & Aerospace AS er ifølge en børsmelding tildelt en kontrakt på 1,6 milliarder kroner av Raytheon Australia.Kontrakten er for levering av NASAMS elementer,og Raytheon Australia er hovedleverandør av NASAMS luftvernsystem til australske myndigheter.Australske myndigheter, Raytheon Australia og Kongsberg annonserte godkjenningen av prosjektet 25 mars 2019 i en seremoni ved Raytheon Australias nye produksjonsanlegg for Integrerte Systemer under bygging i Adelaide i Australia.- Vi er fornøyde med at Australia har valgt NASAMS. Systemets kontinuerlige teknologiske evolusjon og at stadig flere land velger NASAMS, bekrefter at det er verdens mest moderne luftvernsystem. NASAMS, som produseres av Kongsberg og Raytheon, er ryggraden i mange nasjoners luftvernløsninger i mange år fremover, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.