Konkurstruet riggselskap krakker på rød børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller tirsdag. Skadeskutt supplyrederi fortsetter oppgangen, mens det hele kan være over for norsk riggaristokrat. 

Børs

Utviklingen på Oslo Børs er negativ tirsdag ettermiddag. Hovedindeksen står i 861,71 poeng, ned 0,90 prosent.Det har blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,7 milliarder kroner.Av tungtveiende aksjer i indeksen faller DNB og Norsk Hydro henholdsvis 2,41 og 0,69 prosent.Equinor og Aker BP opplever også negativ utvikling og er ned henholdsvis 1,29 og 1,43 prosent.Nikkei225 endte tirsdagen ned 0,43 prosent, mens Hang Seng falt 1,15 prosent.I Europa er DAX ned 0,05 prosent og CAC40 faller 0,19 prosent.OljeprisenEt fat nordsjøolje faller 0,49 prosent til 64,44 dollar tirsdag ettermiddag.Etter at USA ser ut til å sverge til en diplomatisk respons på nedskytingen av en amerikansk drone i forrige uke, har spenningen i Midtøsten gått noe ned.Videre er det økt frykt for en svak etterspørselsside i oljemarkedet.Svake nøkkeltall fra både USA og Kina i mai og juni har fått flere anerkjente energibyråer til å nedgradere sine estimater for oljeetterspørselen for 2019. Det ser tilsynelatende ut til at tollbarrierene mellom USA og Kina begynner å slå inn på harde data.På tilbudssiden handler det meste om OPEC-møtet som avholdes i Wien 1. - 2. juni. Konsensus forventer at møtet vil konkludere med en kuttavtale, minst ut året, på nivå med dagens avtale.Spetalen inn i Bonheur  Under Investordagen i regi av Hegnar Media tidligere denne måneden benyttet investor Øystein Stray Spetalen sjansen til å være kritisk til blant annet ESG (Environmental, Social and Governance)-aksjer.Nå har Spetalen kjøpt 116.016 aksjer i Fred Olsen-eide Bonheur. Det tilsvarer en investering på 18,96 millioner kroner.Bonheur har de senere årene fått mye oppmerksomhet grunnet eierskapet i riggselskapet Dolphin Drilling som nå står på randen til konkurs. Men de seneste 15 årene har selskapet primært investert i vindenergi, som i dag utgjør 80 prosent av porteføljen.Mens 47 prosent av porteføljen består vindfarmer på land, utgjør fartøy tilknyttet installasjon av vindparker offshore 33 prosent.Pareto Securities er det eneste meglerhuset som følger selskapet. Pareto opererer med et kursmål på 225 kroner og ser dermed en oppside på omkring 37 prosent fra dagens kurs.Aksjen stiger 2,18 prosent til 164,0 kroner på børs tirsdag.Dolphin DrillingDolphin Drilling truer kreditorene med konkurs, og aksjen krakker ned 38,54 prosent til 1,078 kroner.Ifølge en børsmelding mandag kveld begjærer selskapet konkurs med mindre det finner enighet med de relevante kreditorene om refinansieringen av selskapet, eller andre alternativer til restrukturering, innen tirsdag 25. juni klokken 14:00.Fjord1Etter stengetid på Oslo Børs i går ble det kjent at Fearnley Securities har mottatt en forespørsel fra en investor om å undersøke mulighetene for å kjøpe 3-5 prosent av aksjene i Fjord1.Tirsdag morgen kommer meldingen om at investoren har fullført kjøp av 3,15 millioner aksjer i Fjord1 til kurs 41 kroner. Dette utgjør 3,15 prosent av aksjene i selskapet.Investoren ga dermed drøyt 129 millioner kroner for aksjene.Fjord1-aksjen stiger 10,00 prosent til 39,6 kroner.NelProton Energy, et heleid datterselskap av Nel, opplyser i en melding at det vil delta i et produksjons- og forskningsprogram for elektrolysører i regi av amerikanske energimyndigheter (US Department of Energy's).Ifølge Nel er formålet å utføre forskning for avanserte nye produksjonsmetoder, inkludert roll-to-roll produksjon for elektrolysørmembran (MEA).Som del av programmet vil Nel motta om lag to millioner dollar, opplyses det.Aksjen stiger 2,09 prosent til 5,85 kroner.TelenorESA har forelagt Telenor ytterligere argumenter og bevis i undersøkelsen av om selskapet misbrukte en dominerende markedsposisjon og hindret konkurranse innen mobilkommunikasjon i Norge.Telenor er invitert til å gi kommentar innen 13.august 2019, og kan be om å bli hørt også muntlig. Tillegget til varselet foregriper ikke den endelige konklusjonen i saken.I tillegg nedgraderer DNB Markets aksjen til selg fra hold, men beholder kursmålet på 183 kroner.Telenor-aksjen faller 0,98 prosent til 186,15 kroner.Solstad OffshoreSolstad Offshore klatret nærmere 30 prosent mandag etter at elektriker-bjellesau Eigel Ingvar Thom har kjøpt seg opp i det gjeldstyngde supplyrederiet. Tirsdag fortsetter aksjen oppgangen og stiger 18,39 prosent til 1,79 kroner. Thom sitter dermed med en pen urealisert gevinst bare dager etter at han tok en posisjon i Solstad.DOFDOF er også blant vinnerne etter å ha kalt inn til et obligasjonseiermøte for alle sine tre obligasjonslån. I tillegg har DOF Subsea fått utsettelse på en av sine obligasjoner til slutten av november.DOF-aksjen klatrer 9,01 prosent til 3,51 kroner.Komplett bankNominasjonskomiteen i Komplett Bank har blitt informert om at styreleder Live Haukvik ønsker å fratre vervet.Komiteen foreslår at Stig Eide Sivertsen (60) velges til ny styreleder.Forespørselen begrunnes med en langvarig situasjon med en ekstraordinær arbeidsmengde for styrets leder, som over tid har blitt stadig mer utfordrende å kombinere med Haukviks stilling som finansdirektør i Komplett Group.Komplett-aksjen faller 3,18 prosent til 8,83 prosent.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs