Kraftig børsoppgang i Kina

Det er bred oppgang på Asia-børsene tirsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,23 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,39 prosent.Shanghai Composite klatrer 1,87 prosent, og CSI 300 styrkes 2,33 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,76 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,36 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia styrkes 1,35 prosent og Straits Times i Singapore klatrer 0,48 prosent.Oppgangen kommer til tross for at USAs president Donald Trump mandag uttalte at han vil innføre nye og høyere tollsatser på kinesiske varer hvis handelssamtalene med Kinas president Xi Jinping ikke leder noen vei når de to skal møtes senere denne måneden.- G20-møtet i slutten av måneden ser ut til å bli nok en stor risikofaktor, som vil holde markedene nervøse de kommende dagene og ukene. Det kompliserer også Fed-møtet i neste uke, hvor den amerikanske sentralbanken må bestemme om nedsiderisikoen for amerikansk vekst rettferdiggjør en umiddelbar overgang til en formell lettelse, sier leder for valutamarkedsstrategi i National Australia Bank, Ray Attrill, til CNBC.Wall StreetPå de amerikanske børsene var det mandag god stemning, etter at det fredag ble kjent at USA og Mexico har blitt enige om en avtale som suspenderer den varslede innføringen av toll på mexicanske varer på ubestemt tid.- Mexico har i retur blitt enige om å ta tøffe grep for å håndtere migrantstrømmen gjennom landet. På den måten kan ulovlig innvandring fra Mexico bli kraftig redusert eller eliminert. Detaljer fra avtalen vil bli offentliggjort av utenriksdepartementet snart, skrev Trump på Twitter fredag, ifølge NTB.USA er blant Mexicos aller viktigste handelspartnere og amerikanere kjøpte i fjor mexicanske varer til en verdi av 378 milliarder dollar, rundt 3.260 milliarder kroner. Økte tollsatser ville imidlertid også rammet amerikanske importører og forbrukere, noe som har gjort at Trump har slitt med å få støtte i sitt eget parti. Mandag endte Dow Jones mandag opp 0,30 prosent til 26.062,68. S&P 500 klatret 0,47 prosent til 2.886,73, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,05 prosent til 7.823,17.