Kutter i Elkem etter resultatvarsel

Meglerhus lar seg ikke skremme.

Børs

Elkem rammes av handelskrigen mellom USA og Kina, og måtte i går sende ut et resultatvarsel.Aksjen ble straffet med et kursfall på 14,5 prosent til 22,34 kroner.- Etter gårsdagens oppdatering fra Elkem har vi nedjustert estimert EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger, red. anm.) for 2019 og 2020 med henholdsvis 25 og 16 prosent. Gitt de siste ukenes prisutvikling i selskapets markeder så forventningene i forkant riktignok ut til å ligge for høyt, men en implisitt EBITDA for 2. kvartal som ligger hele 35 prosent under konsensus var mer enn vi på forhånd hadde forventet, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.- Når det gjelder kursutviklingen fremover, vil etter vårt syn også økt usikkerhet rundt utsiktene kunne dempe potensialet, heter det videre.DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling, men kutter kursmålet fra 40 til 32 kroner. Meglerhuset ser dermed fortsatt en oppside på 43-44 prosent fra dagens nivåer.

elkem
resultatvarsel
handelskrig
kina
usa
dnb markets
Nyheter
Aksjeanalyse
Industri
Børs
Aksjeanalyse