Macron vil støtte Merkel som EU-topp

German Chancellor Angela Merkel, right, speaks with French President Emmanuel Macron during a round table meeting at an EU summit in Brussels, Thursday, June 28, 2018. European Union leaders meet for a two-day summit to address the political crisis over migration and discuss how to proceed on the Brexit negotiations. (Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP) Stephanie Lecocq

Macron sier han vil stille seg bak Angela Merkel hvis hun skulle bestemme seg for å stille som kandidat til EUs toppjobb.

– Hvis hun ønsker det, vil jeg støtte henne, sier Macron til sveitsiske RTF.Tysklands statsminister Angela Merkel har for sin del vært tydelig på at det ikke er aktuelt for henne å stille som kandidat.Angela Merkel støtter i stedet Manfred Weber, som er såkalt spisskandidat for den konservative partigruppen EPP, som Merkels parti CDU tilhører. Weber har bakgrunn fra CDUs bayerske søsterparti CSU, men er et lite kjent navn utenfor Brussel.– Ingen vet hvem disse spisskandidatene er, påpeker Macron, som ikke har gjort noe forsøk på å legge skjul på sin skepsis til Weber.– Det Europa trenger, er sterke personligheter, personer med troverdighet og kompetanse, sier han.(©NTB)


Les også