Maersk Drilling har arbeid til alle flyteriggene

Riggselskapet tar sin siste flyterigg ut av opplag etter nok en kontraktstildeling i Mexico.

Børs

Tirsdag morgen ble det kjent at det danske riggselskapet Maersk Drilling hadde sikret seg en kontrakt med oljeselskapet Repsol for det 2013-bygde boreskipet "Maersk Valiant" som for øyeblikket ligger i varmt opplag i Port Fourcon i Louisiana.Kontrakten er for boring av to brønner utenfor kysten av Mexico. I tillegg er det inkludert to énbrønns-opsjoner.Varigheten er ventet til 138 dager med oppstart i mars 2020. Bassøe Offshore estimerer dagraten til 185.000 dollar.I flytsonen- Vi er veldig glade for å utvide vår relasjon med Repsol gjennom denne kontrakten, som også øker tilstedeværelsen vår i det spennende meksikanske dypvannsmarkedet, etter den nylig annonserte kontrakten for "Maersk Developer", sier CCIO ( kommersiell- og innovasjonssjef) Morten Kelstrup i Maersk DrillingDen 10 år gamle halvt nedsenkbare boreriggen "Maersk Developer" starter i september på en 110-dagers kontrakt for Cairn Energy som kan forlenges med ytterligere fire brønner. Bassøe estimerer at raten her ligger rundt 150.000 dollar pr. dag.Ettersom "Maersk Valiant" nå blir tatt ut av opplag, er alle det danske riggselskapets flyterigger sikret kontrakter.- Det er verdt å nevne at hele Maersk Drillings flåte av flyterigger nå er signert for nåværende eller fremtidig arbeid, noe som betyr at alle flyterne er aktivert og tilgjengelige for flere kontrakter med begrenset eller ingen liggeperiode, sier Kelstrup.Etter salget den oppjekkbare boreriggen "Maersk Giant" som ble annonsert før helgen, består flåten av 14 oppjekkbare rigger og 8 flyterigger. BørsoppturPå børsen i København er aksjekursen opp en drøy prosent tirsdag til 492 danske kroner. Hittil i juni har aksjekursen steget vel 16 prosent.Det er imidlertid fortsatt rundt 15 prosent lavere enn da selskapet gikk på børs i april.Skal en tro Nordea som mandag tok opp dekning på riggselskapet med en kjøpsanbefaling, er det rom for ytterligere oppside.- Med en solid balanse og ordrereserve på 2,5 milliarder dollar, anser vi selskapet som en av de mindre risikable investeringene i et marked som er på bedringens vei. Med en relativt lav gjeldsgrad og god likviditet, mener vi selskapet vil kunne være i en posisjon til å vurdere utbyttebetalinger, tilbakekjøp av aksjer eller potensielle investeringer tidligere enn konkurrentene sine, skrev meglerhuset, ifølge TDN Direkt.Kursmålet er på 685 danske kroner.For 2019 guider selskapet med et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på rundt 400 millioner dollar, tilsvarende 3,4 milliarder kroner.

maersk drilling
riggselskaper
riggkontrakt
the drilling company of 1972
boreskip
mexico
repsol
bassøe offshore
rater
riggmarked
opplag
Nyheter
Børs