Mannskapet på Front Altair fraktet til Iran

Besetningsmedlemmene på Front Altair er satt i land i Iran, ifølge rederiet Frontline. Oljetankeren begynte å brenne i Omanbukta etter et antatt angrep torsdag.

Mannskapet besto av elleve russere, elleve filippinere og en person fra Georgia, opplyser Frontline til nyhetsbyrået DPA.Etter at skipet torsdag ble rammet av en eksplosjon, ble besetningen reddet av skipet Hyundai Dubai.Deretter ble de overført til et iransk marinefartøy og satt i land i en iransk havn, opplyser Frontline, som er kontrollert av John Fredriksen.Etter det rederiet kjenner til, vil de bli brakt til den iranske havnebyen Bandar Abbas. Rederiet jobber med ulike lands myndigheter og ambassader for å sikre at sjøfolkene kan få reise hjem så raskt som mulig.UD bekymretHendelser av den typen som har skjedd i Omanbukta, bidrar til å øke spenningen i regionen ytterligere, påpeker Utenriksdepartementet.– Overfor norske skip henviser vi til råd fra Rederiforbundet og Sjøfartsdirektoratet, om at det bør utvises høy aktsomhet og årvåkenhet i regionen, sier pressetalsperson Astrid Sehl i UD i en uttalelse.Norske myndigheter er bekymret over situasjonen.– Norge er en av verdens ledende skipsfartsnasjoner, og for oss er fri navigasjon og sikker seiling på havene av stor viktighet, tilføyer Sehl.To oljetankere ble utsatt for antatte angrep i Omanbukta torsdag. Mannskapet på totalt 44 personer ble tvunget til å evakuere.(©NTB)