Martin Mølsæter solgte i XXL

First Generator måtte bidra for å få inn oppkjøpsfondet Altor på eiersiden.

Børs

Tidligere i vår begynte fondet First Generator med forvalter Martin Mølsæter i spissen, å laste opp i sportsgiganten XXL. - Jeg har nylig kjøpt en blokk med 2 millioner XXL-aksjer til 29 kroner pr. stykk. Aksjen har falt nok nå, uttalte Mølsæter til Finansavisen i April. Mens aksjen falt videre ned mot rundt 21 kroner senere utover våren, kjøpte Mølsæter seg opp ytterligere. - Det fins ikke mange konsumaksjer som er doblingskandidater på Oslo Børs utenom XXL, skrev forvalteren i månedsrapporten for mai. Solgte til AltorNå viser imidlertid ferske aksjonærlister at fondets beholdning i XXL i løpet av forrige uke ble redusert med rundt 1,8 millioner aksjer. På spørsmål fra Hegnar.no om aksjene er blitt solgt eller lånt ut til shortsalg sier Mølsæter: - En kombinasjon av utlån og nedsalg. Måtte bidra i spleiselaget sammen med de andre store aksjonærene for å få inn Altor. Forrige uke ble det klart at oppkjøpsfondet Altor kjøper seg opp til nest største eier i sportsutstyrskjeden. I transaksjonen vil XXL selge tre millioner egne aksjer for 77,4 millioner kroner til Altor. Samtidig solgte XXL-aksjonærer 7,1 millioner aksjer til Altor for i underkant av 180 millioner kroner. Blant disse er gründer Øivind Tidemandsen og altså da First Generator.Til Finansavisen uttalte Tidemandsen at han egentlig ikke ønsket å selge aksjer.- Det er korrekt at jeg egentlig ikke ønsket å selge. Jeg vurderte imidlertid dette opp mot fordelen av å få inn en profesjonell eier som ønsker å engasjere seg i strategi og styrearbeid. Dermed valgte jeg å bidra slik at Altor skulle få kjøpe aksjer, sa han.Samlet vil Altor eie 12,3 prosent av sportsutstyrskjeden etter transaksjonen. Nyheten om Altors inngang i selskapet sendte aksjen rett opp fra rundt 23 til 28 kroner.Tror Altor vil ha merMølsæter tror imidlertid Altor ikke er fornøyd med å sitte på 12-13 prosent av selskapet, og at de vil øke eierandelen sin fremover. - De vil nok øke eierandelen sin i tiden fremover gitt at de nå går inn i styret. Det reduserer utvanningsrisiko i fremtidige mulige emisjoner hvis ikke sportsmarkedet bedrer seg siden man da ikke trenger å sette emisjonen langt under børskurs, sier Mølsæter.Forvalteren vil ikke røpe hvor mange aksjer han solgte til Altor, eller hvor stor fondets reelle posisjon i XXL er.Han ønsker heller ikke å kommentere om han fortsatt er like sterk i troen på XXL.

martin mølsæter
first generator
altor
xxl
Nyheter
Børs