Meglerhus anbefaler syv aksjer

I løpet av forrige uke la porteføljen til SpareBank 1 Markets på seg 4,1 prosent mens OSEBX kunne vise til en oppgang på 2,8 prosent.Det betyr at porteføljen er opp 0.8 prosent hittil i år, mens OSEBX kan vise til en oppgang på 8,9 prosent.Les også: Advarsel: Denne modellen har truffet skremmende godt det siste halve århundretDenne uken velger Petter Kongslie og Lars-Daniel Westby å ta Fjordkraft inn i porteføljen.- Aksjen har vært svak og falt over 10 prosent fra toppen etter et nedsalg på 15 prosent av aksjene som burde vært forventet og skal ikke ha negative påvirkning på inntjeningskapasiteten i selskapet, skriver analytikerne.Analytikerne liker aksjen fordi: 1) den tilbyr solid syv prosent fri kontantstrøm yield2) selskapet gradvis bygger forståelse og komfort i det finansielle markedet og har levert over forventning siden SpareBank 1 Markets børsnoterte selskapet i fjor3) handles til en rabatt til sammenlignbare selskaper.Dermed består porteføljen av følgende aksjer:

  • Hexagon Composites
  • Yara
  • PGS
  • Lerøy Seafood
  • Crayon Group
  • Aker BP
  • Fjordkraft


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også