Meglerhus løfter aksjer

Oslo Børs holder seg i positivt terreng midtveis tirsdag.Klokken 11:55 står hovedindeksen i 874,40, opp 0,64 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.754 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen har snudd ned 0,10 prosent til 62,24 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,71 prosent til 53,62 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen løftet seg ifølge TDN Direkt fredag, samtidig som det kom positive signaler fra Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih som sa at produksjonskuttene kan komme til å forlenges, samtidig som Baker Hughes' riggtelling viste en nedgang i antallet aktive oljerigger den seneste uken.Prisene falt noe tilbake igjen mandag.Russland uttalte ifølge TDN Direkt mandag at de kan komme til å støtte en forlengelse av produksjonskuttene, samtidig som de advarte om at prisene kan falle til 30 dollar per fat om produsentene forsyner for mye olje.- Grunnet den generelle frykten for en økonomisk nedgang og realiseringen om at etterspørselsveksten avtar vil ingen argumentere for å forlate Opec+-avtalen, sier styreleder Fereidun Fesharaki i FGE, ifølge nyhetsbyrået.Equinor stiger 0,44 prosent til 171,35 kroner og DNO er ned 0,10 prosent til 15,39 kroner, mens Aker BP faller 1,27 prosent til 233,50 kroner. Sistnevnte meldte mandag at de har lansert et tilbud av senior obligasjoner på 500 millioner dollar.EksplosjonMandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Som en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen , raste Nel-aksjen rundt 25 prosent på Oslo Børs i åpningshandelen tirsdag.Ved lunsjtider har kursfallet dempet seg noe, men er fortsatt ned 14,18 prosent til 6,06 kroner. Selskapet jobber nå ifølge en børsmelding tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen, og ti hydrogenstasjoner er midlertidig stengt som følge av ulykken.- Vi er takknemlige for det hurtige arbeidet med beredskapsaktører og at det ikke er rapportert om alvorlige skader. Det er for tidlig å spekulere i årsaken til hendelsen. Sikkerhet er kjernen i vår virksomhet, og vi gir alt av relevant teknisk assistanse i den pågående undersøkelsen, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.Hydrogen-aksje og Nel-partner, Hexagon Composites, er ned 5,34 prosent til 39,00 kroner.Faller kraftigDolphin Drilling topper foreløpig taperlisten, etter en nedgang på 26,69 prosent til 1,34 kroner.Rett før helgen ble det meldt at svaret på hva som skjer med det kriserammede riggselskapet er rett rundt hjørnet , og at detaljene i restruktureringen fortsatt diskuteres.Hiddn Solutions er ned 16,00 prosent til 0,25 kroner. Eidesvik Offshore er ned 11,29 prosent til 5,50 kroner. TTS Group, som for en drøy uke siden meldte om flere nye kontrakter, er ned 4,33 prosent til 5,74 kroner. Meglerhus: Fristende investeringFearnley Securities oppgraderer BW Offshore-aksjen til kjøp fra tidligere akkumuler-anbefaling, melder TDN Direkt.Kursmålet oppjusteres til 78 kroner fra tidligere 61 kroner pr aksje. Gitt interessante vekstprospekter og de strategiske differensierende faktorer med BW Energy, mener meglerhuset at BW Offshore er en fristende investering for investorer. BWO-aksjen klatrer 4,45 prosent til 57,55 kroner. Kepler Cheuvreux oppgraderer XXL-aksjen fra hold til kjøp, ifølge TDN Direkt. Melgerhuset tror XXL ikke trenger å hente kapital, og høyner sine resultatestimater i og med gunstige kortsiktige utsikter.Aksjen er opp 6,85 prosent til 23,72 kroner. Vinnerlisten toppes av Merkur Market-noterte Sino Agroo Food, som er opp 8,28 prosent til 1,70 kroner. Magnora er opp 7,97 prosent til 7,45 kroner, mens Dof styrker seg 7,61 prosent 2,47 kroner. SASSAS Gruppen melder om en nedgang i den regulære passasjertrafikken (RPK) på 10,3 prosent i mai, opplyses det i en børsmelding.Pilotstreiken, hvorav de to siste dagene havnet i mai, hadde en negativ effekt på mai-tallene, da det ifølge meldingen påvirket nesten 100.000 passasjerer.Aksjen er ned 0,40 prosent til 13,17 kroner.