Mer Boeing-trøbbel sendte Dow Jones i rødt

Fokus rettes mot G20-møtet i helgen, Boeing må håndtere enda mer trøbbel med 737-MAX-flyene og bilprodusent vil sparke 12.000 ansatte i Europa.

Børs

Pilene pekte i begge retninger for de toneangivende indeksene i USA torsdag. Dow Jones falt 0,04 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,38 og 0,73 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene spenner setebeltene før G20-toppmøtet i Osaka denne helgen.Ifølge South China Morning Post og Politico har USA gått med på å utsette en varslet tolløkning på kinesiske varer til en verdi av nærmere 2.800 milliarder kroner.En slik utsettelse var ifølge en kilde prisen Xi satte for å gå med på et nytt møte med Trump.Dette åpner for nye forhandlinger om en handelsavtale mellom de to landene og demper frykten for hvilke følger en videre handelskrig kan få for verdensøkonomien.Bank of America Merrill Lynch har gjennomført en undersøkelse blant investorer og funnet at omkring to tredjedeler forventer at det ikke vil bli noen avtale denne helgen, men heller ingen eskalering med ytterligere toll.I opsjonsmarkedet virker optimismen å være relativt stor i forkant av toppmøtet. Christian Fromhertz, CEO hos The Tribeca Trade Group, uttalte torsdag at tradere laster opp med kortsiktige kjøpsopsjoner på kinesiske internettselskaper. Det spekuleres dermed i at aksjene til disse selskapene vil stige iløpet av kort tid.På nøkkeltallsfronten viste sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsdepartementet at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 227.000 per 22. juni, opp 10.000 (revidert) fra uken før. Konsensus indikerte 220.000 jobless claims. Fire ukers snitt kom inn på 221.250, opp fra ikke-reviderte 218.750 uken før.Dow Jones endte dagen på 26.526,58 poeng, ned 0,04 prosent.18 av de 30 aksjene i indeksen steg.Dagens ubestridte vinner var farmasiselskapet Walgreens Boots som klatret hele 4,09 prosent.Selskapet la frem tallene for sitt regnskapsmessige tredje kvartal som slo forventningene i markedet.Inntjening per aksje kom inn på 1,47 dollar, mot ventet 1,43 dollar. Omsetningen endte på 34,59 milliarder dollar, mot ventet 34,46 milliarder dollar. Walgreens-aksjen er allikevel ned 18,12 prosent i år, inkludert utbytte.UnitedHealth Group var også blant vinnerne og la på seg 1,18 prosent.Sports- og kleskjempen Nike endte dagen opp 1,34 prosent.På toppen av taperlisten finner vi Boeing som falt 2,91 prosent.Federal Aviation Administration (FAA) offentliggjorde torsdag at de har funnet et nytt problem i forbindelse med de allerede problemutsatte 737-MAX-flyene. Ifølge Bloomberg skal de nye problemene kunne ta så mye som tre måneder å løse.I tillegg ble det kjent at SouthWest Airlines og United Airlines forlenger kanselleringer av Boeing 737 MAX-flyreiser til oktober, en måned lenger enn det som tidligere var ventet.Cisco Systems var også blant taperne og endte ned 1,54 prosent.Exxon Mobil, som nylig offentliggjorde at de vil trekke seg ut og selge lisensene sine på norsk sokkel, falt tilbake med 1,02 prosent.S&P 500 endte dagen på 2.924,90 poeng, opp 0,38 prosent.Ford var blant vinnerne etter at selskapet nå vil kvitte seg med så mye som 12.000 ansatte i Europa innen 2020.I tillegg fikk bilprodusenten en kjøpsanbefaling da Credit Suisse initierte ny dekning av selskapet.Aksjen klatret 2,93 prosent.General Motors steg 0,52 prosent etter at Credit Suisse anbefalte kjøp av bilprodusentens aksje. Meglerforetaket mener at selskapet har gjort en god jobb hva gjelder håndteringen av både kortsiktige og langsiktige utfordring det står overfor. Innenfor finans var utviklingen mer positiv enn markedet for øvrig.Bank of America og Wells Fargo endte dagen opp henholdsvis 1,07 og 1,03 prosent.General Electric steg 1,17 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 7.967,76 poeng, opp 0,73 prosent.Credit Suisse har også initiert dekning av Tesla-aksjen, og meglerforetaket er ikke spesielt «bullish» i sitt syn på elbilprodusenten.Kursmålet settes til 189 dollar og aksjen gis en svak salgsanbefaling. Kursmålet tilsvarer en nedside på rundt 14 prosent sammenlignet med sluttkursen onsdag.Tesla-aksjen endte dagen opp 1,63 prosent.Torsdag lanserte Amazon sin nye løsning for henting av pakker kalt Counter. Kundene kan nå gå inn i Rite Aid-apotek og hente pakkene over disk.Selskapet har tidligere initiert løsninger der kundene kan hente pakker i bagasjerom på biler, i garasjer og ved hjelp av droner.Amazon-aksjen la på seg 0,34 prosent torsdag.Twitter innfører tiltak mot regelbrudd begått av politikere. USAs president Donald Trump er blant dem som kan bli rammet.- Tidligere har vi tillatt visse meldinger som har brutt med våre regler å forbli synlig på Twitter fordi det var i offentlighetens interesse. Men det var uklart når og hvordan vi kom fram til disse beslutningene, skrev Twitter i et blogginnlegg torsdag.- For å rydde opp i det, innfører vi en ny regel som vil bidra til bedre oppklaring i slike situasjoner, og som åpner for at vi kan dele mer om når og hvordan vi bruker regelen, het det i blogginnlegget.Twitter-aksjen falt tilbake med 1,33 prosent.Apple endte dagen nær uendret og falt med beskjedne 0,03 prosent.Alphabet (Google) endte dagen ned 0,35 prosent.Netflix hadde en god dag på børs og steg 2,16 prosent.Facebook økte markedsverdien med 0,98 prosent.Microsoft endte dagen opp 0,16 prosent.Intel falt 1,51 prosent.Western Digital klatret 2,18 prosent på tross av at meglerforetaket Wedbush initierte dekning av aksjen med en svak salgsanbefaling.Les også: Oljemarkedet retter blikket mot avgjørende møteVIX, eller fryktindeksen, falt 2,41 prosent til 15,82 poeng.Gullprisen endte dagen ned 0,27 prosent til 1.411,60 dollar per unse.

usa-børsene
Nyheter
Markedskommentarer
Børs