Mot nytt ratehopp?

Det er nesten helt utsolgt for ankerhåndteringsskip (AHTS) i Nordsjøen. Dermed kan det komme et nytt ratehopp.

Fire AHTS-er er sluttet inn til diverse oppdrag i Nordsjøens spotmarked mandag.Skandi Bergen, som er hyret inn av Lundin til flytting av "Leiv Eiriksson", har sikret seg den høyeste raten på rundt 400.000 kroner dagen.Dermed er det kun én ledig båt i hele Nordsjøen, og det er "Island Vanguard" som har en Equinor-jobb i vente neste mandag. Ellers er det ingen flere tilgjengelige båter, hverken på norsk eller britisk side, før tidligst torsdag, viser en oversikt fra Westshore Shipbrokers.Det gjenstår imidlertid fortsatt et utestående anbud.Shell er på jakt etter to AHTS-er til flytting av Awilco Drillings borerigg "WilPhoenix".Det kan bli dyrt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også