Nel er torsdag ute med en oppdatering vedrørende eksplosjonen som skjedde på Kjørbo tidligere i juni. Selskapet skriver her undersøkelsen, som er gjort av Gexcon, viser at en installasjonsfeil på en plugg i en hydrogentank på hydrogenstasjonen var rotårsaken til lekkasjen som førte til eksplosjon på stasjonen.Selskapet opplyser samtidig at det skal holde en pressekonferanse fredag 28. juni hvor all relevant informasjon vil bli presentert.Nel skriver at samme lekkasje eller feil ikke kan skje på tidligere generasjoner av disse hydrogenstasjonene, i tillegg til stasjonene i USA og Sør-Korea. Dette kommer som følge av et annet konsept og design for høytrykklagertanker, og slik lekkasje som oppsto på Kjørbo kan derfor ikke skje. - Nå som rotårsaken er identifisert vil Nel gjennomføre inspeksjon og verifiseringsprogram for høytrykklagertanker med lignende plugger, skriver selskapet.