Nel om hydrogeneksplosjonen: - For tidlig å spekulere i årsaken

Ti hydrogenstasjoner stenges midlertidig.

Mandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Brannvesenet uttalte til Budstikka at det trolig var en tank som eksploderte.Som en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen, mottok Nel beskjed om hendelsen kl. 17.40 mandag, opplyses det nå i en børsmelding.Selskapet jobber nå ifølge meldingen tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen.- Vi er takknemlige for det hurtige arbeidet med beredskapsaktører og at det ikke er rapportert om alvorlige skader. Det er for tidlig å spekulere i årsaken til hendelsen. Sikkerhet er kjernen i vår virksomhet, og vi gir alt av relevant teknisk assistanse i den pågående undersøkelsen, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.- I tillegg til å umiddelbart mobilisere vårt personell til stedet, har vi også hentet inn våre eksperter fra Danmark. Vi vil fortsette å jobbe tett med alle relevante parter for å finne årsaken, fortsetter Løkke.Ifølge E24 meldte Løkke under en telefonkonferanse i morges at ti hydrogenstasjoner nå stenges midlertidig som følge av eksplosjonen.Les hele meldingen her.