Nel raste 18 prosent - en kjøpsmulighet mener analytiker

Oslo Børs holdt seg i positivt terreng hele tirsdag.Hovedindeksen endte til slutt opp 0,70 prosent til 874,89. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5.188 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 0,10 prosent til 62,33 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,58 prosent til 53,57 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen løftet seg ifølge TDN Direkt fredag, samtidig som det kom positive signaler fra Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih som sa at produksjonskuttene kan komme til å forlenges, samtidig som Baker Hughes' riggtelling viste en nedgang i antallet aktive oljerigger den seneste uken.Prisene falt noe tilbake igjen mandag.Russland uttalte ifølge TDN Direkt mandag at de kan komme til å støtte en forlengelse av produksjonskuttene, samtidig som de advarte om at prisene kan falle til 30 dollar per fat om produsentene forsyner for mye olje.- Grunnet den generelle frykten for en økonomisk nedgang og realiseringen om at etterspørselsveksten avtar vil ingen argumentere for å forlate Opec+-avtalen, sier styreleder Fereidun Fesharaki i FGE, ifølge nyhetsbyrået.Equinor steg 0,82 prosent til 172,00 kroner og DNO er ned 0,32 prosent til 15,36 kroner. Aker BP falt 0,04 prosent til 236,40 kroner. Sistnevnte meldte mandag at de har lansert et tilbud av senior obligasjoner på 500 millioner dollar.EksplosjonMandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Som en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen, raste Nel-aksjen 18,30 prosent til 5,76 kroner. Selskapet jobber nå ifølge en børsmelding tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen, og ti hydrogenstasjoner er midlertidig stengt som følge av ulykken.- Vi er takknemlige for det hurtige arbeidet med beredskapsaktører og at det ikke er rapportert om alvorlige skader. Det er for tidlig å spekulere i årsaken til hendelsen. Sikkerhet er kjernen i vår virksomhet, og vi gir alt av relevant teknisk assistanse i den pågående undersøkelsen, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.- Hvis ulykken er knyttet til selskapets kjerneteknologi så skal aksjen ned. Hvis det derimot er noe annet, som ikke er kjerneteknologi, vil dette være en god kjøpsmulighet. Så foreløpig vil vi vente og se. Men det er klart at det kan bli for billig til å overse. Aksjen vil være et godt kjøp på fem kroner, sier analytiker Jonas Meyer i SpareBank 1 Markets. Hydrogen-aksje og Nel-partner, Hexagon Composites, er ned 7,65 prosent til 38,05 kroner.Falt kraftigDolphin Drilling topper taperlisten etter en nedgang på 36,82 prosent til 1,16 kroner.Rett før helgen ble det meldt at svaret på hva som skjer med det kriserammede riggselskapet er rett rundt hjørnet, og at detaljene i restruktureringen fortsatt diskuteres.Ellers på taperlisten finner vi blant annet Merkur Market-noterte Induct, som er ned 21,79 prosent til 6,10 kropner. Meglerhus: Fristende investeringFearnley Securities oppgraderer BW Offshore-aksjen til kjøp fra tidligere akkumuler-anbefaling, melder TDN Direkt.Kursmålet oppjusteres til 78 kroner fra tidligere 61 kroner pr aksje. Gitt interessante vekstprospekter og de strategiske differensierende faktorer med BW Energy, mener meglerhuset at BW Offshore er en fristende investering for investorer. BWO-aksjen klatret 8,17 prosent til 69,60 kroner. Kepler Cheuvreux oppgraderer XXL-aksjen fra hold til kjøp, ifølge TDN Direkt. Melgerhuset tror XXL ikke trenger å hente kapital, og høyner sine resultatestimater i og med gunstige kortsiktige utsikter.Aksjen er opp 65,68 prosent til 23,46 kroner. Vinnerlisten toppes av Merkur Market-noterte BRAbank som steg 12,00 prosent til 14,00 kroner. Dof klatret 10,00 prosent til 2,53 kroner.SASSAS Gruppen melder om en nedgang i den regulære passasjertrafikken (RPK) på 10,3 prosent i mai, opplyses det i en børsmelding.Pilotstreiken, hvorav de to siste dagene havnet i mai, hadde en negativ effekt på mai-tallene, da det ifølge meldingen påvirket nesten 100.000 passasjerer.Aksjen er ned 0,91 prosent til 13,00 kroner. ElementAlpha Blue Ocean Ltd (ABO) har konvertert 900.000 kroner av den konvertible lånefasiliteten til en konverteringskurs per aksje på 2,9 kroner.Det opplyser Element i en børsmelding.Som en konsekvens av konverteringen er aksjekapitalen forhøyet med 496.550,40 kroner ved utstedelse av 310.344 nye aksjer, hver pålydende 1,60 kroner.Aksjen falt 10,63 prosent til 3,12 kroner.