Nel-sjefen: - Ekspertene må få jobbe i fred

Jon Andre Løkke kommenterer utviklingen.

Nel sier ekspertene må få jobbe i fred et par dager før de kan si noe mer om mulige årsaker til ulykken ved hydrogenfylleanlegget på Kjørbo.Det sier konsernsjef Jon Andre Løkke i Nel onsdag, ifølge TDN Direkt. - Nå har vi interne og eksterne eksperter på stedet, og de må få jobbe i fred et par dager før vi kan si noe mer, sier Løkke til nyhetsbyrået. Mandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter, hvor Nel en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen .Selskapet har som følge av eksplosjonen midlertidig stengt ti hydrogenstasjoner. Aksjen ble straffet hardt på Oslo Børs tirsdag, og falt hele 18,30 prosent til 5,76 kroner. Nel-partner Hexagon Composites falt 7,65 prosent til 38,05 kroner.Hydrogen-aksje og Nel-partner, Hexagon Composites, er ned 7,65 prosent til 38,05 kroner.- Hvis ulykken er knyttet til selskapets kjerneteknologi så skal aksjen ned. Hvis det derimot er noe annet, som ikke er kjerneteknologi, vil dette være en god kjøpsmulighet. Så foreløpig vil vi vente og se. Men det er klart at det kan bli for billig til å overse. Aksjen vil være et godt kjøp på fem kroner, sier analytiker Jonas Meyer i SpareBank 1 Markets om Nel. Kan ta måneder- Vi har noen mulige hypoteser på hva som kan ha skjedd, men vi ønsker ikke gå ut med det. Det sier Rune Skjold, seksjonssjef i seksjon for økonomi og spesialetterforskning i Oslo Politidistrikt. Ifølge nyhetsbyrået kan etterforskningen av ulykken fort kan ta noen måneder. Politiet gjør nå tekniske undersøkelser, og samarbeider nå med direktoratet for sikkerhet og beredskap og har også en god dialog med eierne av stasjonen.- Nå skal vi ta avhør, blant annet av de som kjenner til det tekniske ved slike stasjoner, og undersøke hva som har gått galt. Det pleier å ta relativt lang tid, når man skal lage rapporter og konkludere. Det kan fort ta noen måneder. Vi vil ikke spekulere i mulige årsaker før det, sier Skjold til TDN Direkt. Roger Hertzenberg, daglig leder for Hydrogen i Uno-X, sier de i går kveld fikk tilgang til anlegget igjen etter krimteknisk avdeling hadde vært på stedet.- Vi bistår med alle ressurser for å finne årsakssammenhengen, sier han.