Nervøs start på New York-børsen

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,35 prosent og står i 7.795,56 poeng, mens Dow Jones står i 26.034,07 poeng etter en nedgang på 0,06 prosent.- Det generelle nyhetsbildet preges fortsatt av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Hvorvidt partene kommer til å treffes under det kommende G20 møte i slutten av måneden, er noe markedet, eller investorene, er opptatt av. Det er for øvrig naturlig at så skjer gitt landenes gjensidige økonomiske avhengighet. Fremdeles er det slik at USAs enorme gjeld holdes i sjakk av Kinas appetitt for amerikanske statsobligasjoner, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.MakroDe amerikanske konsumprisene steg som ventet 0,1 prosent i mai, sammenlignet med april. På årsbasis var prisene opp 1,8 prosent mot en ventet økning på 1,9 prosent, ifølge Reuters. Kjerneinflasjonen steg med 0,1 prosent p månedsbasis og 2,0 prosent på årsbasis. Den beskjedne økningen kan være drivstoff for forventningene til rentekutt fra den amerikanske sentralbanken. For øyeblikket er det ifølge Reuters priset inn to rentekutt innen utgangen av året.