Nordea: - Markedet har nok løpt litt for fort

Forventningene fikk seg en knekk.

Børs

Wall Street så rødt i går, i kjølvannet av sentralbanksjef Jerome Powells tale på et arrangement i New York.Ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets skjedde fallet mest trolig fordi forventningene til et rentekutt på hele 0,5 prosentpoeng fra Fed i juli fikk seg en knekk. - Powell gjentok så å si ordrett det han sa forrige onsdag, inkludert «an ounce of prevention is worth more than a pound of cure». Det trekker i retning av at de ser for seg en rentekutt i juli fra et forsikringshensyn (slik vi venter), selv om økonomien fortsatt går nokså godt. Men det var lite i det han sa både i går og forrige onsdag som skulle tilsi panikk og et kutt på 50 basispunkter, skriver han og analytiker Nick Pausgaard Fisker i dagens morgenrapport. - Omtrent samtidig var ultra-duen James Bullard, sjef for Feds regionkontor i St. Louis og den eneste som stemte for et rentekutt allerede i forrige uke, ute og sa at et kutt på 50 basispunkter virket overilt. Dermed reagerte markedet, som nok hadde løpt litt for fort, heter det videre. Nordea-duoen viser til at 10-årige amerikanske statsrenter, som hadde krøpet rett under 2,0 prosent i forkant, krabbet litt opp igjen til rett over 2,0 prosent.

rente
federal reserve
jerome powell
kjetil olsen
nordea
wall street
Nyheter
Børs