Nyheter fra Diana Shipping

Ny kontrakt viser stigende rater i tørrbulk. Tilbakekjøp ble nesten to ganger overtegnet.

15. april lanserte tørrlastrederiet Diana Shipping et anbud for å kjøpe tilbake inntil 3,125 millioner egne aksjer til kurs 3,20 dollar.Tilbudet løp opprinnelig ut 13. mai, men på grunn av laber interesse ble perioden forlenget med to uker og kjøpskursen jekket opp til 3,40 dollar.Da ble det plutselig mer interessant. De endelige resultatene som foreligger onsdag, viser at det ble tilbudt hele 5.849.060 aksjer - altså en betydelig overtegning.Totalt kjøper selskapet tilbake 3.125.000 aksjer til kurs 3,40 dollar. Det tilsvarer en kjøpspris på 10.625.000 dollar eller om lag 92,7 millioner kroner med onsdagens vekslingskurs.Ny dealI tillegg melder det USA-noterte rederiet at det har inngått en time charter-avtale med SwissMarine Services for det 2013-bygde Capesize-fartøyet«m/v P.S. Palios».Raten er på 17.500 dollar pr. dag minus fem prosent i kommisjon til megleren som fikset dealen.Kontrakten har en varighet på 8-9 måneder. Oppstart var tidligere onsdag. Det er ventet at kontrakten vil generere en bruttoinntekt på om lag 3,94 millioner dollar, eller rundt 34,3 millioner kroner, i minimumsperioden.