Nytt renterally i New York

Apple viste vei.

De amerikanske børsene fortsatte oppgangen onsdag.Gårsdagens signaler fra USAs sentralbanksjef Jerome Powell om at Fed vil holde et øye med utviklingen i økonomien og gjøre det som trengs for å opprettholde den økonomiske fremgangen, bidro også i dag til en positiv stemning.Dow Jones steg 0,8 prosent til 25.539,57, Nasdaq 0,6 prosent til 7.575,48, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,8 prosent til 2.826,15.Apple viste veiEn rentesensitiv sektor som eiendom utmerket seg positivt.Det samme gjorde Apple, som steg 1,6 prosent til 182,54 dollar etter uttalelser fra toppsjef Tim Cook om at Kina ikke har gjort selskapet til et mål i den pågående handelskrigen.Salesforce.com klatret 5,1 prosent til 158,44 dollar på sterke tall, mens Campbell Soup spratt opp ti prosent til 41,93 dollar av samme grunn.Verste på ni årDe svært skuffende sysselsettingstallene for privat sektor i mai så ikke ut til å plage investorene nevneverdig.27.000 nye jobber var milevis unna forventningene på rundt 180.000, og var den svakeste noteringen siden mars 2010.- De dårlige nyhetene betyr at Fed kanskje holder pengene billige og er tilbøyelige til rentekutt. Dette er det markedet ville høre, og støtter sannsynligheten for lavere renter. Men folk glemmer av og til at rentene ikke kommer ned av gode grunner, sier sjefstrateg JJ Kinahan hos TD Ameritrade til CNBC.Den amerikanske «2-åringen» reagerte ned til sine laveste nivåer siden desember 2017, men hentet seg senere inn igjen. «10-åringen» gjorde det samme, etter å ha vært ned i en kort periode.