Onsdag: Kriserammet aksje stuper videre

Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 863,10 poeng, ned 1,35 prosent. Store selskaper som Norsk Hydro, Yara og Telenor faller henholdsvis 1,96 prosent, 0,80 prosent og 0,16 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 60,59 dollar, ned 2,73 prosent.Amerikanske energimyndigheter (EIA) nedjusterte i en rapport tirsdag sine prognoser for den globale oljeetterspørselen i 2019 med 160.000 fat per dag til 1,22 millioner fat, samtidig som prognosene for den amerikanske oljeproduksjonen i 2019 nedjusteres til 12,32 millioner fat per dag.Equinor faller 2,03 prosent til 168,50 kroner. NelMandag ettermiddag ble det meldt om en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Nel er som kjent en av de viktigste leverandørene av utstyr til stasjonen , noe som førte til at aksjen stupte 18,30 prosent tirsdag.Selskapet jobber nå tett med sine partnere og myndigheter i den pågående etterforskningen, og ti hydrogenstasjoner er midlertidig stengt som følge av ulykken.- Hvis ulykken er knyttet til selskapets kjerneteknologi så skal aksjen ned. Hvis det derimot er noe annet, som ikke er kjerneteknologi, vil dette være en god kjøpsmulighet. Så foreløpig vil vi vente og se. Men det er klart at det kan bli for billig til å overse. Aksjen vil være et godt kjøp på fem kroner, sier analytiker Jonas Meyer i SpareBank 1 Markets. Tirsdag kveld kom meldingen om at Nel har utstedt 2.642.524 nye aksjer til de ansatte for å oppfylle selskapets forpliktelser i forbindelse med selskapets incentivprogram for de ansatte.Onsdag omsettes aksjen for 5,45 kroner, ned ytterligere 5,38 prosent.Dolphin DrillingRett før helgen ble det meldt at løsningen på hva som skjer med det kriserammede riggselskapet Dolphin Drilling skal være rett rundt hjørnet , og at detaljene i restruktureringen fortsatt diskuteres.Tirsdag stupte aksjen 36,82 prosent til 1,16 kroner. Onsdag faller den ytterligere 9,83 prosent til 1,046 kroner.XXLXXL har inngått en waiver-enighet med et bankkonsortium om ny avtale for 3. kvartal 2019. I februar inngikk selskapet nye avtaler for de to første kvartalene i 2019. Selskapet skriver at det nå har et tilfredsstillende handlingsrom for 2019. Aksjen stiger 1,53 prosent til 23,82 kroner. Odfjell DrillingFearnley Securities anbefaler kjøp av aksjer i Odfjell Drilling, og opererer med et kursmål på 42 kroner.Ifølge TDN Direkt slår meglerhuset fast at fundamentale markedsforhold er støttende, at Odfjell-verdsettelsen er attraktiv og at refinansieringen gir fleksibilitet. I tillegg ser de flere positive kurstriggere fremover som gir en kjøpsmulighet.Aksjen faller likevel 1,02 prosent til 25,28 kroner.


Les også