Oslo Børs åpner opp

To rederier gir gass. Ny smell for Nel.

Etter litt vingling de første minuttene, ser pilene ut til å bevege seg svakt oppover fra start på Oslo Børs.Hovedindeksen står etter 35 minutters handel i 863,89, etter en oppgang på 0,33 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 433 millioner kroner.Øyner rentekuttUtviklingen skjer etter oppgang i USA i går og mer blandede Asia-børser tidligere i dag.Etter tirsdagens signaler fra USAs sentralbanksjef Jerome Powell om at Fed vil holde et øye med utviklingen i økonomien og gjøre det som trengs for å opprettholde den økonomiske fremgangen, opplyser analytikere til CNBC at markedene nå begynner å prise inn sannsynligheten for et rentekutt.Dette vil i så komme støttende til en økonomi påvirket av den pågående handelskrigen.Den europeiske sentralbanken (ECB) skal for øvrig legge frem en ny rentedom senere torsdag, men ifølge Reuters tror økonomer at det ikke kommer noen renteøkning herfra i løpet av 2019 eller 2020.Britiske FTSE 100 stiger 0,2 prosent i tidlig handel, mens franske CAC 40 og tyske DAX er omtrent uendret.Oljen litt opp igjenOljeprisene korrigerer noe opp torsdag, etter at overraskende lagerbygging i USA utløste et markant fall onsdag kveld.Brent-oljen stiger 0,3 prosent 60,70 kroner, noe som likevel er ned fra rundt 61,40 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen trekker opp 0,3 prosent til 51,82 kroner.På Oslo Børs stiger Equinor 0,2 prosent til 168 kroner.Ellers i olje er Aker BP ned 1,7 prosent til 233,50 kroner, mens DNO er ned 0,6 prosent til 15,15 kroner etter å ha blitt tildelt britiske lisenser .Norwegian-fallNorwegian straffes med et kursfall på 2,0 prosent til 35 kroner etter skuffende trafikktall .Trafikken falt i mai, og toppsjef Bjørn Kjos forklarer nedgangen med de parkerte 737 MAX-flyene.SalMar faller 5,4 prosent (21,10 kroner), men går i dag eksklusive utbytte på 23 kroner, slik at aksjen i realiteten er opp.Spectrum faller 0,5 prosent til 63,40 kroner på høyest volum så langt etter at storpost har skiftet eier .Rederier gir gassUtslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Avance Gas utmerker seg positivt med 6,0 prosent oppgang til 24,70 kroner, mens BW LPG klatrer 4,6 prosent til 40,46 kroner.I et intervju med Hegnar.no er den ferske Astrup Fearnley-sjefen Even Matre Ellingsen klar på at mye vil skje innen gass fremover.Seadrill faller 2,1 prosent til 33,20 kroner.Vi tar også med Nel, der gevinstsikringen ser ut til å fortsette. Aksjen faller nye 4,7 prosent til 6,56 kroner.Les også: Blør etter Nel-dramatikk - frykter lekkasjer I tet på nyhetsrushElement topper vinnerlisten etter et nyhetsrush etter stengetid i går. Ny toppsjef er ansatt, konsulent kommer inn og opsjonsprogram vedtatt.Aksjen stiger 23,5 prosent til 4,20 kroner.Dolphin Drilling (tidligere Fred. Olsen Energy) følger nærmest på pluss 22,9 prosent til 1,04 kroner.Ice er i siget etter gårsdagens vellykkede auksjon, og klatrer 8,7 prosent til 25 kroner.Idex-eier i trøbbelPå taperlisten finner vi Hiddn Securities, som faller 2,8 prosent til 38,8 øre etter at godkjennelse av Energos-avtalen utsettes til en ekstraordinær generalforsamling.Idex tynges av at storaksjonæren Woodford Investment Management er i trøbbel. Aksjen faller 14,5 prosent til 2,00 kroner.Fondet stanser ifølge Finansavisen innløsninger på over 40 milliarder kroner etter svake resultater og kundeflukt over flere år.Komplett Bank er ned 4,4 prosent til 10,04 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også