Oslo Børs åpner opp

I kjølvannet gårsdagens rentemøte i USA , med påfølgende børsoppgang både i USA og Asia , åpner Oslo Børs opp torsdag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 872,80, opp 0,85 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 378 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 2,70 prosent til 63,49 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,93 prosent til 55,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Noe av årsaken er ifølge TDN Direkt et uventet lagertrekk i amerikanske råoljelagre.De amerikanske råoljelagrene endte ifølge EIA ned 3,1 millioner fat til 482,4 millioner fat i forrige uke, mens det på forhånd var ventet et lagertrekk på 1,1 millioner fat.Analytikerne i ANZ mener ifølge TDN Direkt at handelen også blir løftet av sterkere bensinetterspørsel.Både bensin- og destillatlagrene falt mer enn analytikerne forventet på forhånd.Ellers er fokuset ifølge nyhetsbyrået rettet mot Opec, som har blitt enige om å møtes 1. juli, etterfulgt av et møte for ikke-Opec samarbeidslandene 2. juli. Det skal i løpet de fastsatte dagene diskuteres hvorvidt den nåværende produksjonskuttavtalen på 1,2 millioner fat per dag skal opprettholdes.Oljeanalytiker Stephen Innes sier ifølge TDN Direkt at volatiliteten i oljeprisen kommer til å fortsette, men at det kommende Opec-møtet bør gi «etterlengtet prisstøtte i en periode».Equinor klatrer 2,04 prosent til 172,35 kroner, mens Aker BP er opp 3,97 prosent til 241,20 kroner. DNO stiger 2,97 prosent til 15,80 kroner.Stiger videreDolphin Drilling fortsetter ukens kraftige oppgang. Mandag hoppet aksjen 36,28 prosent, tirsdag la deg på seg 26,11 prosent og onsdag klatret den 31,31 prosent.Torsdag fyker aksjen opp ytterligere 14,23 prosent til 2,97 kroner. Den siste måneden har aksjen føket opp cirka 290 prosent.Dolphin Drilling-datter, Dolphin Drilling AS, signerte mandag en kontrakt med Norske Shell for boring på Knarr-feltet på norsk sokkel. Kontrakten er på 15 millioner dollar, og inkluderer boring av én brønn, samt to opsjoner på ytterligere brønner.NyhetsfattigDet har torsdag morgen vært relativt få meldinger fra selskapene på Oslo Børs. En av de som har tikket inn er nyheten om at Kongsberg Defence & Aerospace AS er tildelt en kontrakt på 1,6 milliarder kroner av Raytheon Australia.Kongsberg Gruppen klatrer 1,73 prosent til 117,90 kroner.Ellers kan Akva Group melde at de via datterselskapet Akva Group Denmark vunnet et anbud for levering av smoltanlegg til Russian Aquaculture i Murmansk.Aksjen stiger 0,51 prosent til 79,00 kroner.TGS og PGS melder om samarbeidsprosjekt offshore Canada . TGS er torsdag opp 0,66 prosent til 229,30 kroner, mens PGS faller 2,50 prosent til 12,70 kroner.Både styreleder og toppsjefen i PGS hamstrer torsdag aksjer i selskapet.Faller tilbakeXXL topper torsdag morgen en kort «taperliste» med en nedgang på 5,36 prosent til 26,50 kroner.Aksjen steg onsdag hele 20,72 prosent etter det ble kjent at Dolphin Management, som kontrolleres av styreleder i XXL, Øivind Tidemandsen, solgte 2,4 millioner XXL-aksjer til en kurs på 25 kroner stykket.Samtidig kjøpte Altor Fund IV 7,1 millioner XXL-aksjer til en kurs på 25 kroner, hvilket representerer 5,10 prosent av selskapet. Altor har også, med forbehold om godkjenning fra en ekstraordinær generalforsamling, inngått en avtale om kjøp av 3.096.274 av XXLs egne aksjer, til kurs 25 kroner.