Oslo Børs faller fra start

Børs

Pilene peker nedover i tidlig handel på Oslo Børs tirsdag.Hovedindeksen står etter 35 minutters handel i 862,70, ned 0,78 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 401 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av svakt fall på Wall Street i går og bred nedgang i Asia tidligere i dag.I Europa faller tyske DAX 0,3 prosent, mens britiske FTSE 100 er ned 0,4 prosent.Oljen ser rødtOljeprisene trekker noe ned tirsdag.Brent-oljen faller 0,5 prosent til 63,84 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,3 prosent til 57,75 dollar fatet.Analytiker Stephen Innes i Vanguard Markets mener ifølge Reuters at USAs sanksjoner mot Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei senker trusselen for en umiddelbart militær konflikt i området.Oljeaksjer trekker noe ned på børsen.Equinor faller 0,8 prosent til 169,80 kroner, Aker BP 0,9 prosent til 242,50 kroner og DNO 1,2 prosent til 15,59 kroner.Telenor-smellBørsfallet i Oslo er bredt, og de fleste tungvekterne ser rødt.Telenor utmerker seg negativt ved å falle 1,7 prosent til 184,80 kroner på nest høyeste volum så langt.ESA opplyser om funn av ytterligere bevis på at Telenor kan ha misbrukt sin dominerende stilling og skviset grossistkunders marginer på frittstående mobile bredbåndstjenester til norske privatkunder.Samtidig har DNB Markets ifølge TDN Direkt nedgradert Telenor fra hold til selg . Frontline trekker ned 3,4 prosent 68,90 kroner.Vi tar også med at PGS faller 3,6 prosent til 12,85 kroner, mens Avance Gas går tilbake 3,9 prosent til 23,25 kroner.Truer med konkursDolphin Drilling truer kreditorene med konkurs , og aksjen reagerer ned 43 prosent til 1,00 kroner.Ifølge en børsmelding mandag kveld begjærer selskapet konkurs med mindre det finner enighet med de relevante kreditorene om refinansieringen av selskapet, eller andre alternativer til restrukturering, innen tirsdag 25. juni klokken 14:00.Nærmest på taperlisten følger Cxense på minus 11,2 prosent til 3,82 kroner og Havyard på minus 9,8 prosent til 7,56 kroner.Solstad-rallySolstad Offshore tok av på børsen i går, og fortsetter i samme stil tirsdag.Aksjen stiger 14,4 prosent til 1,73 kroner i kjølvannet av at skipselektriker Eigel Ingvar Thom har kjøpt seg opp i det skadeskutte rederiet.Bare Storm Real Estate stiger mer så langt - 25,0 prosent til 42 øre.Fjord1 spretter opp 10,8 prosent til 39,90 kroner etter at en finansiell investor har kjøpt 3,1 prosent av selskapet, det vil si 3,15 millioner aksjer til kurs 41 kroner.Hiddn Solutions stiger 10,3 prosent til 37,5 øre.DOF er opp 8,9 prosent til 3,50 kroner etter å ha innkalt til obligasjonseiermøte for alle sine tre obligasjonslån, mens DOF Subsea har fått utsettelse på et av sine lån.

Nyheter
Børs