Oslo Børs snur opp

Børs

Oslo Børs åpner ned fredag morgen.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 866,56, opp 0,27 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 299 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,44 prosent til 65,38 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,49 prosent til 59,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,39 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.«Alle øyne er på G20-toppmøtet i Japan, da Donald Trump og Xi Jinping møtes for første gang på syv måneder for å diskutere handel», sier en UOB-analytiker, ifølge TDN Direkt.Markedsanalytiker i OANDA, Edward Moya, mener ifølge nyhetsbyrået at markeder bør begynne å forvente at Trump vil tilby noen lettelser for Huawei, samt utsette den neste runden med tariffer av kinesiske varer.«Til gjengjeld forventer Trump at Xi vil tilby kjøp av amerikanske varer, markedsadgang og endringer i IP-lov», sier han ifølge TDN Direkt.Toppmøtet vil ifølge nyhetsbyrået også være den siste sjansen Saudi-Arabia og Russland har til å forhandle før produksjonskuttene i OPEC utløper lørdag. OPEC vil møtes i Wien mandag og tirsdag for å bestemme om de skal videreføre produksjonskuttene på 1,2 millioner fat per dag ut året.Equinor er ned 0,44 prosent til 168,35 kroner, mens Aker BP faller 0,12 prosent til 246,60 kroner. DNO svekkes 0,51 prosent til 15,59 kroner.MonteringsfeilNel klatrer fredag morgen 7,43 prosent til 6,80 kroner, og er dagens hittil mest omsatte på Oslo Børs. Aksjen fortsetter dermed gårsdagens opptur, da aksjen steg 9,52 prosent.Selskapet skal senere i dag holde en pressekonferanse med funn fra hendelsen ved hydrogenstasjonen på Kjørbo. Analysene fra sikkerhetsselskapet Gexcon fastslår at hendelsen ved hydrogenstasjonen på Kjørbo skyldes en monteringsfeil av en plugg på en hydrogentank. - Nel har en urokkelig målsetting om at det ikke skal være noen farlige hendelser ved våre anlegg. I dag starter derfor arbeidet med å implementere lærdommen fra den alvorlige hendelsen på Kjørbo, samt å dele kunnskapen med resten av den globale hydrogenbransjen, sier konsernsjef Jon André Løkke i en melding.Her forklarer NEL i detalj hva som skjedde BP-kontraktOgså EMGS klatrer fredag morgen, og er nå opp 5,77 prosent til 2,75 kroner.Selskapet meldte i morges at de er tildelt en kontrakt fra BP for en proprietær CSEM-studie, offshore Senegal og Mauritania.Seadrill fortsetter torsdagens oppgang, da den steg 6,99 prosent. Aksjen er nå opp ytterligere 2,87 prosent til 35,90 kroner.DNB Markets kunne i går melde at selskapets analytikere ser en oppside i aksjen på rundt 400 prosent  fra dagens nivåer.Ellers er det foruten oljeaksjene for det meste oppgang blant de mest omsatte. Unntakene er Telenor som faller 0,16 prosent til 182,76 kroner, og Borr Drilling som er ned 1,52 prosent til 78,78 kroner. Sistnevnte kunne i morges melde om godkjent  forpliktelser for finansiering av totalt 645 millioner dollar.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs