Oslo Børs stiger fra start

DNB og Hydro viser vei på positiv børs.

Børs

Pilene peker oppover fra start på Oslo Børs.Hovedindeksen står etter 40 minutters handel i 866,01, etter en oppgang på 0,61 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 398 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA i går og stigende Asia-børser tidligere i dag.Gårsdagens uttalelser fra USAs finansminister Steven Mnuchin om at han ser en vei frem mot en handelsavtale med Kina bidrar til å løfte stemningen.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, tyske DAX stiger 0,5 prosent, mens franske CAC 40 trekker opp 0,1 prosent.Oljen ser rødtOljeprisene trekker nedover torsdag formiddag, etter at amerikanske lagertall i går viste et mye større trekk enn ventet.Brent-oljen er ned 0,6 prosent til 65,31 dollar fatet, og er dermed på omtrent de samme nivåene som ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller 0,5 prosent til 59,06 dollar fatet.Equinor stiger 0,2 prosent til 170,80 kroner, DNO 0,2 prosent til 15,64 kroner, mens Aker BP er ned 0,4 prosent til 246,40 kroner etter å ha boret knusktørt .Seadrill-rallySeadrill stiger 15,9 prosent til 37,80 kroner.DNB Markets har gjort en gjennomgang av investeringsplaner, guiding og kontantstrøm hos de største globale oljeselskapene fremover. Konklusjonen på Seadrill er en kjøpsanbefaling med kursmål 20 dollar, rundt 170 kroner målt i dagens dollarkurs.Dermed ser analytikerne en oppside i aksjen på rundt 400 prosent fra dagens nivåer.Spetalen-aksje i medvindAmerikanske luftfartsmyndigheter har funnet en potensiell, ny sikkerhetsrisiko ved Boeing 737 MAX-flyene.Norwegian reagerte først ned, snudde så opp, før den nå er marginalt ned til 35,18 kroner.DNB og Norsk Hydro viser vei blant tungvekterne, og legger på seg hhv. 1,6 prosent til 157,70 kroner og 2,3 prosent til 30,52 kroner på dagens to høyeste volumer så langt.Førstnevnte er ifølge TDN Direkt oppgradert til kjøp av Bank of America Merrill Lynch, mens Danske Bank har gjenopptatt dekning av sistnevnte med kjøpsanbefaling.Yara stiger 1,6 prosent til 409,70 kroner.Bonheur, der Øystein Stray Spetalen nylig plukket opp noen aksjer, legger på seg 2,4 prosent til 168 kroner.Trøim-oppgangNærmest nevnte Seadrill finner vi Lavo.tv, som stiger 13,4 prosent til 7,9 øre. Merkur Market-kollega BRAbank trekker opp 11,9 prosent til 11,75 kroner.Napatech er opp 11,2 prosent til 1,34 kroner.Vi tar også med Borr Drilling, som gir riggkollega Seadrill selskap høyt på vinnerlisten med 8,1 prosent oppgang til 77,57 kroner.Oceanteam avanserer 8,2 prosent til 35,7 øre etter å ha landet kontrakt i Malaysia.Supply-korreksjonSolstad Offshore korrigerer ned etter kraftig oppgang i det siste, og topper taperlisten med et fall på 7,6 prosent til 1,70 kroner.Hiddn Solutions og Merkur Market-duoen Softox Solutions og Induct følger nærmest, alle ned 7-8 prosent.Nordic Mining går tilbake 3,9 prosent til 2,21 kroner på Oslo Axess, mens Noreco står i minus 2,9 prosentt på 266 kroner.

oslo børs
oljeprisen
steven mnuchin
handelskrig
usa
kina
seadrill
dnb markets
boeing 737 max
dnb
norsk hydro
Nyheter
Markedskommentarer
Børs