Pakistan og India jakter store mengder LNG

Stor etterspørsel etter flytende naturgass (LNG).

DCIM/100MEDIA/DJI_0012.JPG

Pakis-tan LNG, et datterselskap av det statseiede selskapet Government Holdings, ønsker å kjøpe totalt 240 laster med LNG for levering over en periode på 10 år, skriver Hellenic Shipping News, og viser til dokumenter på selskapets hjemmeside.Selskapet ønsker å få levert to laster i måneden på 140.000 kubikkmeter til Port Qasim i Karachi, Pakistans nest største havn.Når leveringen skal starte er foreløpig usikkert. Budfristen er 18. juli, skriver nettstedet.Et annet selskap med behov for LNG er indiske Reliance Industries.Kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at inderne er i markedet for tre LNG-laster med levering i henholdsvis juli, september og oktober.Budfristen for denne avtalen skal ha løpt ut fredag.Konsernsjef i Astrup Fearnley Even Matre Ellingsen uttalte til Hegnar.no tidligere denne uken at de største mulighetene fremover er innenfor nettopp gass.– På det området kommer det til å skje utrolig mye fremover, sa han.– Bruk av LNG er jo et fantastisk miljøfremskritt. Det er en mye renere form for energi som kan brukes på land og på skip, slo han fast.Les også: Full gass for 150-årsjubilanten