PGS-aksjen stuper på Oslo Børs - dette sier sjefen

PGS-aksjen er ned 14 prosent på Oslo Børs til 13,31 kroner onsdag.Det skjer etter at selskapet har gjort helomvending, og trekker tilbake refinansieringen som ble annonsert i slutten av mai.PGS begrunner dette med økt volatilitet i kapitalmarkedene og svakere investorsentiment.Til TDN Direkt sier konsernsjef Rune Pederse at selskapet venter å kunne inngå en bedre avtale i andre halvår 2019 så lenge markedet ikke blir vesentlig verre.- Vi la dette ut hovedsakelig i USA, men etter at vi lanserte ramlet oljeprisen, og interessen falt dramatisk midt i prosessen. Så vi hadde muligheten til å gjøre det vi gjorde i dag [avbryte, red.anm], eller lukke en avtale på en vesentlig høyere pris. Det er alltid noen som er villig til å gjøre en avtale bare det blir dyrt nok, men vi vurderte at det ikke ville være i aksjonærenes interesse. Vi føler vi har god nok tid, og mener vi kan gjøre en bedre transaksjon senere, sier Pedersen, ifølge nyhetsbyrået. I tillegg til markedsuroen sier Pedersen at strukturen refinansieringen var organisert i var en viktig grunn til at transaksjonen ikke gikk gjennom.- Det forverret situasjonen for oss. Når vi startet hadde vi god interesse, vi hadde vært ute og snakket med mange investorer i USA, men når volatiliteten skjer, så ble den enda større i USA som et norsk oljeserviceselskap enn det vi opplevde andre steder, og det forsterket nok motvinden. Vi er jo et europeisk selskap, og amerikanske långivere er ikke nødvendigvis så god kjent med PGS som mange i Europa og Norge er, så det har kanskje noe med det å gjøre, utdyper han. Når markedet ble volatilt ville investorene avvente, sier han.- Når man får den type endringer vil folk gjerne se hvor det stabiliserer seg, så når du har et lite vindu på noen uker, ble det spesielt vanskelig, sier han.Selskapet vil sannsynligvis bruke en annen struktur i neste forsøk, og vurder alternativene over sommeren.- Vi har lært mye, og vet hvilke investorer som er interesserte og hva slags struktur som kan være av større interesse enn den vi lanserte. Så vi tar lærdom, og vil gå til markedet igjen med den kunnskapen vi nå sitter med, når vi mener tiden er inne for det, sier han, ifølge nyhetsbyrået. PGS skriver i en oppdatering onsdag at det marine seismikkmarkedet er i bedring med økt aktivitetsnivå og bedring i prisingen for seismikktjenester. Selskapet venter videre å generere en positiv kontantstrøm, redusere gjeld, og refinansiere gjelden som forfaller om 18 og 21 måneder i 2019 (til attraktive betingelser).


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også