PGS-rally på oljesmurt børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 871,75 fredag, etter en oppgang på 0,14 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 7.065 millioner kroner.Wall Street åpnet nervøst etter all-time high i går , og svake PMI-tall har ikke hjulpet på stemningen.Toneangivende Europa-børser utviklet seg blandet etter oppmuntrende PMI-tall for eurosonen.Britiske FTSE 100 falt 0,7 prosent, tyske DAX 0,1 prosent, mens franske CAC 40 la på seg 0,2 prosent.Oljen videre oppOljeprisene trekker oppover også fredag, etter torsdagens rally.Brent-oljen stiger 1,2 prosent til 65,21 dollar fatet, som er opp fra rundt 63,70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 57,45 dollar fatet.Ifølge The New York Times beordret president Donald Trump torsdag ettermiddag angrep mot flere iranske mål, men trakk senere ordren tilbake . Ordren ble gitt i kjølvannet av at iranske styrker natt til torsdag skjøt ned en amerikansk drone.- Oppgangen i oljeprisene ser moderat ut, gitt hvor høy eskaleringen har vært de siste ukene. Den globale veksthistorien er en mye større bekymring for oljetradere akkurat nå, skriver senioranalytiker Craig Erlam i Oanda i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.- For at denne oppgangen skal fortsette, tror jeg vi må se en betydelig eskalering mellom USA og Iran, eller en avtale mellom Trump og (Kinas president, red. anm.) Xi neste uke som unngår nye tollsatser og øker utsiktene for en snarlig avtale, fortsetter han.På Oslo Børs steg Equinor 0,6 prosent til 172,60 kroner, Aker BP én prosent til 247 kroner, mens DNO endte opp 0,9 prosent til 16,05 kroner.Oljeservice i sigetUtslagene blant de mest omsatte var beskjedne - begge veier.Oljeservice utmerket seg positivt, og PGS spratt opp 7,0 prosent til 13,39 kroner etter gårsdagens fall i kjølvannet av at en rekke innsidere økte eksponeringen i selskapet.Ellers i oljeservice fortsatte Seadrill gårsdagens spreke oppgang med å stige nye 8,3 prosent til 34,60 kroner. Ifølge Finansavisen skrev Pareto i en analyse i går at Seadrill trolig unngår en større refinansiering.Subsea 7 fortsatte å vise styrke, og steg nye 1,5 prosent til 102,50 kroner. Aker Solutions, som i dagens børsintervju i Finansavisen får en kjøpsanbefaling av DNB Markets, steg 1,7 prosent til 34,45 kroner.For øvrig i sektoren tar vi med at TGS la på seg nye 1,3 prosent til 241 kroner i kjølvannet av gårsdagens melding om PGS-samarbeid .Tankratene er nå på sitt høyeste på tre måneder , og Frontline endte dagen opp 3,7 prosent til 72,65 kroner. Kepler Cheuvreux har høynet kursmålet fra 103 til 113 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling.Blant tungvekterne ellers steg både Norsk Hydro, Mowi, DNB, Elkem og Orkla, men alle mindre enn prosenten.LPG-rederier i rødtPå den negative siden merker vi oss først og fremst Avance Gas og BW LPG, som gikk på en smell etter at DNB Markets har nedgradert LPG-sektoren .De to falt hhv. 9,0 prosent til 24,25 kroner og 6,0 prosent til 43,90 kroner.Bare to aksjer falt mer enn Avance Gas. Merkur Market-noterte Induct endte ned 20,7 prosent på 5,95 kroner, mens ABG Sundal Collier falt 9,3 prosent til 3,52 kroner.I Dolphin Drilling fortsatte gevinstsikringen etter en dobling på få dager. Dagens nedgang var 7,4 prosent til 2,00 kroner.Blant de mest omsatte utmerket Yara, Tomra og Gjensidige seg negativt med fall på 0,8-0,9 prosent.På taperlisten tar vi også med Gaming Innovation Group på minus 8,2 prosent til 11,72 kroner og Element på minus 7,8 prosent til 2,64 kroner.Rally i rekordaksjeVinnerlisten toppes av Crayon Group, som fortsetter å sette nye rekorder. Aksjen endte opp 11,2 prosent til 27,70 kroner, og ny intradag all-time high lyder på 28 kroner.Ytterligere bare én aksje steg mer enn nevnte Seadrill.Det dreier seg nærmere bestemt om Merkur Market-noterte Sino Agro Food, som trakk opp 9,7 prosent til 1,70 kroner.Vi tar også med Höegh LNG som la på seg 7,1 prosent til 35,25 kroner, mens Hiddn Solutions avanserte 6,5 prosent til 33 øre.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også