Photocure presenterte data fra tre undersøkelser

Photocure presenterte data på Island.

Photocure presenterte data av blå lyscystoskopi (BLCT) fra tre undersøkelser ved NUF-kongressen i Reykjavik, Island 5-8. juni, skriver selskapet i en melding tirsdag.To studier var semi-strukturelle fra Lillebaelt Sykehus i Danmark, mens den siste var en prospektiv studie fra Oslo Universitetssykehus, opplyses det.I de danske studiene var det 10 av 12 pasienter som beskrev at de opplevde følelsesmessig og fysisk støtte fordi det var samme sykepleier som håndterte all informasjon og oppdrag før, under og etter BLC med fleksibel cystoskopprosedyre. Kun én pasient rapporterte ubehag, opplyses det.I den norske studien ble BLC med fleksibel cystoskopprosedyre med både biopsi og ablation (laser eller diatermi) utført på 59 pasienter. Gjennomsnittlig smerte for biopsi vs. ablation var 2,3 vs. 4,3 på en 10-poeng VAS skala, ifølge meldingen.