Ratene opp 50 prosent på én måned

Brasil-Kina-ruten driver Capesize-ratene høyere, ifølge Clarksons Platou Securities.

Børs

Spotratene for de store Capesize-skipene nærmer seg nå 19.000 dollar dagen, og har steget nesten 50 prosent den seneste måneden.Også ratene for ettårige time charter-avtaler har kommet betydelig opp og har nå nådd 18.250 dollar dagen, noe som ifølge Cleaves Securities sammenfaller med den stigende optimismen for fremtiden.Markedet får spesielt støtte av et økende antall forespørsler fra Sør-Afrika og Brasil, ifølge Clarksons Platou Securities.Ifølge meglerhuset var det spesielt ruten mellom Brasil og Kina som opplevde høyere rater.Som følge av Vale-ulykken i Brasil tidligere i år er det begrenset med tonnasje i Atlanterhavet. Den økende aktiviteten har følge Clarksons bidratt til å presse ratene oppover for å rettferdiggjøre at skip ballaster tilbake til regionen. Dermed er det mye kapasitet som faller bort for lengre perioder.- Den volatile dynamikken tjener rateutviklingen i begge bassenger, og sammen med bedre sentiment med gjenåpningen av Vale Brucutu-gruven, kan ratene bevege seg høyere, skriver meglerhuset.For de mindre tørrlastsegmentene beveger både sentimentet og antall forespørsler seg i motsatt retning.

tørrlast
tørrbulk
clarksons platou securities
cleaves securities
meglerhus
kina
sør-afrika
vale
gruve
Nyheter
Shipping
Børs