Resultatvarsel fra Elkem - svakere enn ventet

Handelskrig og produksjonstrøbbel svekker resultatene til Elkem i 2. kvartal.

Elkem rapporterte i 1. kvartal en EBITDA på 852 millioner kroner. Nå forventes det at resultatet for 2. kvartal vil være cirka 25 prosent svakere, opplyses det i en børsmelding.Ifølge meldingen har silikonmarkedet utviklet seg betydelig svakere enn forventet, grunnet ny amerikansk toll på kinesisk import. Den økte tollen ble introdusert i starten av mai, og har resultert i lavere priser og svakere etterspørsel.I tillegg ble også oppstart av Roussillon-anlegget i Frankrike, etter vedlikeholdstans i mai, utsatt.De svakere markedsforholdene i Kina og produksjonsproblemene i Frankrike vil ifølge meldingen gi svakere resultater for Silicones-divisjonen.I tillegg fortsetter markedssentimentet å være svakt for silisium og ferrosilisium.Les hele meldingen her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker