Rigg i tett og opptur for Nel

Børs

Hovedindeksen endte torsdag på 864,20 poeng, etter en oppgang på 0,40 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.200 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA  i går og stigende Asia-børser  tidligere i dag.Gårsdagens uttalelser fra USAs finansminister Steven Mnuchin om at han ser en vei frem mot en handelsavtale med Kina bidro til å løfte stemningen.Store selskaper som Norsk Hydro og DNB klatret henholdsvis 1,61 og 1,51 prosent, der Danske Bank gjenopptok dekning på Norsk Hydro  med kursmål på 43 kroner per aksje og Bank of America Merrill Lynch oppgraderte DNB-aksjen til kjøp .OljeprisenBrent-oljen er torsdag ved børsslutt ned 0,15 prosent til 66,39 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,07 prosent til 59,34 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Sent tirsdag kveld viste tall fra American Petroleum Institute (API) at råoljelagrene i USA falt med 7,5 millioner fat i forrige uke.Onsdag offentliggjorde Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy at råoljelagrene falt med 12,8 millioner fat i forrige uke. Forventningen i markedet var et fall på 2,5 millioner fat.- Mye av lagertrekket skyldes sterk etterspørsel. Vi kan endelig observere effekten av produksjonskuttene fra OPEC, og vi begynner å se effektene av kuttene i Venezuela, sa Phil Flynn, analytiker hos Price Futures Group, til Reuters.Equinor falt 0,79 prosent til 169,10 kroner, DNO endte opp 0,32 prosent til 15,67 kroner, mens Aker BP gikk tilbake 0,16 prosent til 246,90 kroner etter å ha boret knusktørt .Borr DrillingRigg-sektoren var i godt driv  på Oslo Børs torsdag. Borr Drilling endte opp 11,50 prosent til 80,00 kroner. - Jeg ville rett og slett forklart det med at riggaksjer var veldig sterke i USA i går etter oppgang i oljeprisene, uttalte analytiker i SEB, Kim Andre Uggedal, til TDN Direkt.- Det har vært noen småkontrakter de siste dagene, men det er mer "en brønn her og en brønn der", sa Uggedal.I tillegg kjøpte Midelfart Capital, kontrollert av Celina Midelfart, 125.000 aksjer i Borr Drilling  til kurs 76,19 kroner per aksje.SeadrillSeadrill hadde også en god dag på Oslo Børs. DNB Markets har gjort en gjennomgang av investeringsplaner, guiding og kontantstrøm hos de største globale oljeselskapene fremover. Konklusjonen på Seadrill er en kjøpsanbefaling med kursmål 20 dollar, rundt 170 kroner målt i dagens dollarkurs.Dermed ser analytikerne en oppside i aksjen på rundt 400 prosent  fra dagens nivåer.Seadrill klatret 6,99 prosent til 34,90 kroner.NelNel oppdaterte vedrørende eksplosjonen  som skjedde på Kjørbo tidligere i juni. Selskapet skrev at undersøkelsen, som er gjort av Gexcon, viser at en installasjonsfeil på en plugg i en hydrogentank på hydrogenstasjonen var rotårsaken til lekkasjen som førte til eksplosjon på stasjonen.Aksjen reagerte med å stige 9,52 prosent til 6,33 kroner. Ice GroupDNB Markets tok opp dekning på Ice Group-aksjen med en kjøpsanbefaling med kursmål på 33 kroner per aksje. Meglerhuset ser blant annet betydelig oppside i potensialet for markedsandeler.Aksjetipset førte til at aksjen spratt opp 13,64 prosent til 25,00 kroner.Solstad OffshoreMandag klatret Solstad Offshore nærmere 30 prosent. Enkelte skal tydeligvis ha det til at elektriker Eigel Ingvar Thom fungerer som en bjellesau etter at han har kjøpt seg opp i det gjeldstyngde supplyrederiet.Les også: Kjendisinvestor flådd av elektriker Tirsdag la aksjen på seg 13,10 prosent mens den onsdag sluttet på 1,84 kroner etter en oppgang på ytterligere 7,60 prosent.Torsdag korrigerte aksjen ned og endte med et fall på hele 18,48 prosent til 1,50 kroner. OceanteamOceanteam sikret en ny charterkontrakt for CSV-fartøyet “Southern Ocean” for en dypvannsinstasllasjon for Fugro i Malaysia. Arbeidet er ventet å være ferdig i tredje kvartal i år. Aksjen ble belønnet med en kursoppgang på 6,06 prosent til 0,35 kroner.

oslo børs
oljeprisen
ice group
seadrill
Nyheter
Markedskommentarer
Børs