- Rigger seg for å bli en dominerende aktør i kryptomarkedet

Facebook bekrefter nå at de går sammen med blant annet Visa og MasterCard om å lansere kryptovalutaen Libra, samt den digitale lommeboken Calibra neste år.Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, minner om at Facebook allerede har alliert seg med en rekke samarbeidspartnere som skal bruke tjenesten. Han trekker frem store internasjonale selskaper som Uber og Spotify. I tillegg til dette har Facebook fått med seg betalingsformidlere som Paypal og kryptobørsen Coinbase som en del av sitt samarbeid.- Med så mange sterke aktører med på laget, rigger Facebook seg for å bli en dominerende aktør i kryptomarkedet. Ved å ha med seg formidlere som Uber og Spotify kan kryptovalutaen Libra allerede etter kort tid ha mange hundre millioner brukere, sier investeringsøkonomen til Hegnar.no.Johannesen forteller at kryptovalutaens økosystem vil være basert på en egen unik blokkjede-teknologi, samt at det også er planlagt å lagre en pengereserve i valutaen. Alt dette skal vistnok bli tilgjengelig for sluttbruker i en egen app.- Det er helt klart at med en så storslått lansering av et eget pengesystem, så vil Facebook som selskap oppnå ytterligere politisk makt. Facebook har daglig 1,56 milliarder brukere og hvis dette blir den dominerende valutaen blant brukerne kan dette bli et problem for styresmaktene, sier Johannesen til Hegnar.no.Ved å være dominerende på brukerdata, og nå også satse hardt innenfor valuta, vil Facebook stadig oppnå mer og mer politisk makt. Investeringsøkonomen tror dette er starten på en trend der de store internasjonale selskapene fort kan bli en konkurrent til dagens retail-banker og på sikt også sentralbankene.