Rio Tinto nedjusterer igjen

Rio Tinto nedjusterer onsdag skipningsguidingen fra Pilbara for 2019 til 320-330 millioner tonn fra tidligere 333-343 millioner tonn, ifølge TDN Direkt. Selskapet viser til at det er driftsutfordringer, spesielt i Greater Brockman-hubben, i Pilbara. Dette har resultert i høyere andel av produkter med lavere kvalitet, delvis for å beskytte kvaliteten på flaggskipproduktet Pilbara Blend.I april nedjusterte også Rio Tinto guidingen for jernmalmskipninger fra Pilbara, fra 338-350 millioner til 333-343 millioner tonn.Årsaken til nedjusteringen var den gang hovedsak avbrudd i driften, blant annet på grunn av syklonen Veronica sent i mars, og andre forstyrrelser som brannen ved Cape Lambert A i januar. I 1. kvartal hadde selskapet jernmalmskipninger på 69 millioner tonn, ned 21 prosent fra samme periode året før.