Samlet flere investorer - greide ikke å løfte aksjen

Børs

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs beskjedne 0,10 prosent før den sluttet på 860,73 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,65 milliarder kroner.Et fat Nordsjøolje omsettes for 65,37 dollar, opp 1,70 prosent. Equinor la på seg 1,13 prosent og sluttet på 170,45 kroner. YaraYara avholdt kapitalmarkedsdag onsdag, og varslet ifølge presentasjonsmaterialet en høyere utbytteandel og mulig spin-off .- Etter en første gjennomgang ser det ut til at selskapet innfrir på målsetningen om forbedringstiltak på 600 millioner dollar innen 2023. Videre vurderer selskapet en utskillelse og separat børsnotering av industridivisjonen. Det ser i denne forbindelse ut til at selskapet ønsker å bli sittende som en betydelig eier i den utskilte virksomheten, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.Ledelsen greide tydeligvis ikke å imponere investorene på Oslo Børs. Onsdag falt aksjen 3,12 prosent før den endte på 403,40 kroner.Dolphin DrillingIfølge en børsmelding mandag kveld ville Dolphin Drilling begjære selskapet konkurs med mindre det kom til enighet med kreditorene om refinansieringen av selskapet innen tirsdag 25. juni klokken 14.00. Tirsdag meldte selskapet at styret besluttet å flytte fristen for en slik enighet til klokken 10.00 onsdag 26. juni. I et intervju med Hegnar.no tirsdag fortalte Jan Petter Sissener at han ikke var videre imponert over de som satset på kursoppgang i Dolphin Drilling på dette tidspunktet.- Risikoperverse. Jeg betviler at de har vurdert risikoen. Enten går det i null eller så blir de ekstremt utvannet, uten at jeg kjenner til innholdet i refinansieringsforslaget, uttalte Sissener til Hegnar.no.20 minutter etter børsåpningen onsdag besluttet Oslo Børs å suspendere aksjene i Dolphin Drilling i påvente av en kunngjøring fra selskapet. Like etter kommer meldingen om at Dolphin Drilling slår seg selv konkurs.- Det gikk vel så galt som det kunne. Timely artikkel, sa Sissener til Hegnar.no onsdag.Solstad OffshoreMandag klatret Solstad Offshore nærmere 30 prosent. Enkelte skal tydeligvis ha det til at elektriker Eigel Ingvar Thom fungerer som en bjellesau etter at han har kjøpt seg opp i det gjeldstyngde supplyrederiet.Tirsdag la aksjen på seg 13,10 prosent mens den onsdag sluttet på 1,84 kroner etter en oppgang på ytterligere 7,60 prosent.Self Storage GroupSelf Storage Group har hentet 250 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 12.987.012 nye aksjer til kurs 19,25 kroner.Nettoprovenyet vil bli brukt til å delvis sikre finansiering av oppkjøpet av Eurobox og de to eiendommene på Skøyen og Kalbakken, og til generelle bedriftsformål.Aksjen falt 0,75 prosent til 19,85 kroner. SeadrillInternational Petroleum Corporation (IPC) startet tirsdag boringen av den første brønnen i et omfattende boreprogram utenfor kysten av Malaysia. Konserndirektør for investorrelasjoner Rebecca Gordon i IPC sier til Hegnar.no at det er Seadrills oppjekkbare borerigg "West Telesto" som står for boringen.Ifølge Bassøe Offshore ble riggen hyret til et oppdrag for en ikke-navngitt aktør i slutten av mai til en estimert dagrate på 81.000 dollar. Varigheten er oppgitt til 210 dager. Seadrill-aksjen la på seg 7,80 prosent og sluttet på 32,62 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs