Saudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på Frontlines tankskip

Kronprins Mohammed bin Salman mener Iran står bak de angivelige angrepene på to tankskip i Omanbukta.

Amr Nabil

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman gir sin første kommentar om eksplosjonene som rammet tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous torsdag, til den arabiske avisa Asharq al-Awsa søndag.- Vi vil ikke ha en krig i regionen. Men vi vil ikke nøle med å håndtere enhver trussel mot vårt folk, vår suverenitet, vår territoriale integritet og våre viktigste interesser, presiserer kronprinsen.Kun utdrag av intervjuet er lagt ut foreløpig. På avisas Twitter-konto siteres også kronprinsens uttalelse om at han mener Iran sto bak.- Det iranske regimet respekterte ikke den japanske statsministerens besøk til Teheran, og mens han var der, besvarte de hans innsats ved å angripe to tankskip, et av dem var japansk, siterer avisa kronprinsen på.Japans statsminister Shinzo Abe var i Iran for å diskutere den politiske krisen mellom Iran og USA med president Hassan Rouhani og Irans øverste leder Ali Khamenei. Iran avslo Abes tilbud om å være budbringer i en mulig dialog med USA.Også USA har hevdet de to skipene ble utsatt for angrep utført av Iran. Iran har tilbakevist anklagene.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker