Seadrill-rally på oljesmurt børs

Riggrakett dabber av.

Oslo Børs holder seg inne i positivt terreng fredag ettermiddag. Hovedindeksen står i skrivende stund i 874,52, opp 0,46 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.657 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av ny all-time high på Wall Street i går, mens økt spenning i Midtøsten senket Asia-børsene tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet, men nokså flatt etter oppmuntrende PMI-tall .Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, tyske DAX 0,1 stiger 0,1 prosent, mens franske CAC 40 legger på seg 0,3 prosent.Oljen videre oppOljeprisene trekker oppover også fredag, etter torsdagens rally.Brent-oljen stiger 1,9 prosent til 65,67 dollar fatet, som er opp fra rundt 63,70 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 1,4 prosent til 57,87 dollar fatet.Ifølge The New York Times beordret president Donald Trump torsdag ettermiddag angrep mot flere iranske mål, men trakk senere ordren tilbake . Ordren ble gitt i kjølvannet av at iranske styrker natt til torsdag skjøt ned en amerikansk drone.- Oppgangen i oljeprisene ser moderat ut, gitt hvor høy eskaleringen har vært de siste ukene. Den globale veksthistorien er en mye større bekymring for oljetradere akkurat nå, skriver senioranalytiker Craig Erlam i Oanda i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.- For at denne oppgangen skal fortsette, tror jeg vi må se en betydelig eskalering mellom USA og Iran, eller en avtale mellom Trump og (Kinas president, red. anm.) Xi neste uke som unngår nye tollsatser og øker utsiktene for en snarlig avtale, fortsetter han.På Oslo Børs stiger Equinor 0,8 prosent til 173,05 kroner, Aker BP 1,6 prosent til 248,60 kroner, mens DNO er opp 1,3 prosent til 16,12 kroner.Oljeservice i sigetUtslagene blant de mest omsatte er så langt relativt beskjedne - begge veier.Oljeservice utmerker seg positivt, og PGS spretter opp 5,4 prosent til 13,19 kroner etter gårsdagens fall i kjølvannet av at en rekke innsidere har økt eksponeringen i selskapet.Ellers i oljeservice fortsetter Seadrill gårsdagens spreke oppgang med å stige nye 7,6 prosent til 34,40 kroner. Ifølge Finansavisen skrev Pareto i en analyse i går at Seadrill trolig unngår en større refinansiering.Subsea 7 fortsetter å vise styrke, og stiger nye 2,5 prosent til 103,50 kroner. Aker Solutions, som i dagens børsintervju i Finansavisen får en kjøpsanbefaling av DNB Markets, stiger 3,3 prosent til 34,98 kroner.For øvrig i sektoren tar vi med at TGS legger på seg nye 1,9 prosent til 242,50 kroner etter gårsdagens melding om PGS-samarbeid .Blant tungvekterne ellers stiger Telenor, Norsk Hydro og Mowi rundt prosenten.Lakseaksjer trekker opp igjen etter gårsdagens nedtur, og Lerøy Seafood markerer seg positivt ved å stige 1,7 prosent til 57,24 kroner.LPG-rederier i rødtPå den negative siden merker vi oss først og fremst Avance Gas og BW LPG, som går på en smell etter at DNB Markets har nedgradert LPG-sektoren .De to faller hhv. 9,2 prosent til 24,20 kroner og 5,6 prosent til 44,10 kroner.Eneste aksje som faller mer enn Avance Gas er Dolphin Drilling, der gevinstsikringen ser ut til å fortsette etter en dobling på få dager. Dagens nedgang er på 9,7 prosent til 1,95 kroner.Blant de mest omsatte faller både Yara, DNB, Tomra, Gjensidige, Norwegian og Nel, men de fleste mindre enn prosenten.På taperlisten tar vi også med oss Polaris Media på minus 6,9 prosent til 27 kroner og Eidesvik Offshore på minus 5,4 prosent til 5,30 kroner.Rally i rekordaksjeVinnerlisten toppes av Crayon Group, som fortsetter å sette nye rekorder. Aksjen er i øyeblikket opp 10,8 prosent til 27,60 kroner, og foreløpig ny intradag all-time high er 28 kroner.Ytterligere to aksjer stiger mer enn nevnte Seadrill.Merkur Market-duoen Sino Agro Food og Lavo.tv trekker opp hhv. 9,7 prosent til 1,70 kroner og 9,0 prosent til 11,5 øre.Vi tar også med at Questerre legger på seg 4,9 prosent til 1,73 kroner, mens Hiddn Solutions avanserer 5,8 prosent til 32,8 øre.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også