FILE -- In this Nov. 30, 2016 file photo, Iraq's Minister of Oil Jabar Ali al-Luaibi speaks to journalists prior to the start of a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria. Iraq and Algeria said Thursday, May 11, 2017, that they support the extension of oil production cuts by OPEC and non-OPEC producers through the end of the year to try to boost prices. In a joint press conference Thursday in Baghdad by the oil ministers of the two countries, al-Luaibi said "there might be new ideas to be presented" at an OPEC meeting on May 25, without providing further details. (AP Photo/Ronald Zak, File) Ronald Zak

Ser god risk/reward i utbombede tørrbulkaksjer

Pareto og Clarksons Platou er optimister.

Capesize-ratene fortsetter oppgangen, og forklaringen fra Pareto Securities er ifølge TDN Direkt at aktiviteten i Brasil seg opp.Vale har nå sluttet den første spotlasten for jernmalm siden damkollapsen i januar.- Med capesize-ratene tilbake over nivåene sett for et år siden, og lysere utsikter på kort sikt, ser vi god risk/reward i utbombede tørrbulkaksjer, skriver meglerhuset.Clarksons Platou peker ifølge nyhetsbyrået på at Brasil skipet over åtte millioner tonn i uken for første gang siden desember 2018.- Dette bør snart materialisere seg i høyere rater, skriver meglerhuset i en oppdatering.- Veldig attraktivtGolden Ocean-sjef Birgitte Ringstad Vartdal øyner ifølge TDN Direkt også et bedre marked fremover.- Kommer Vale tilbake i spotmarkedet, vil det være positivt. Så er også Australia veldig sterkt akkurat nå, og det er 4. kvartal for dem, og med en jernmalmpris på rundt 94 dollar per tonn, som nå, er det veldig attraktivt for dem å selge mye volum, sier hun.Golden Ocean stiger 0,7 prosent (30 øre) til 42,02 kroner onsdag ettermiddag, men går eksklusive utbytte på 0,025 dollar per aksje (nesten 22 øre).Aksjen steg 7,5 prosent tirsdag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også