Kristian Siem. Foto: Finansavisen

Siem-båter til Russland

To ankerhåndteringsskip (AHTS) tilhørende Siem Offshore har fått sommerjobber i Russland, mens ett drar inn over en halv million i spotmarkedet.

I slutten av mai returnerte Siems AHTS «Siem Diamond» til spotmarkedet i Nordsjøen etter å ha ligget i opplag utenfor Arendal siden juni 2015.Hegnar.no skrev da at det var nærliggende å tro at Siem-fartøyet etter hvert skulle inn på en lengre kontrakt, men at det først skulle «varmes opp» i «spot’en».Det viste seg å være «spot on».Ifølge Pareto Shipbrokers skal fartøyet snart starte på et oppdrag for Gazprom i Russland med en fast varighet på tre måneder pluss opsjoner.Siem Offshore avslørte i rapporten for fjerde kvartal i fjor, at to av rederiets AHTS-er var tildelt tremåneders kontrakter med oppstart i sommer.Den andre AHTS-en som skal til Russland er «Siem Emerald», ifølge Uno Offshore. Sistnevnte jobber for øyeblikket med å forberede fortøyninger på lokaliteten til Nordlaks sin stasjonære Havfarm, sammen med «Siem Ruby», viser en oversikt fra skipsmeglerhuset, som har kontorer både i Haugesund og Oslo. En fjerde Siem-ankerhåndterer, «Siem Pearl», som ble reaktivert i månedsskifte mars/april, jobber i spotmarkedet og ble fredag tildelt et oppdrag av Shell for flytting av Awilco-riggen «WilPhoenix» til en rate på 50.000 pund, eller rundt 542.000 kroner, pr. dag.Viking Supply Ships og Havila Shipping fikk samme rate til henholdsvis «Magne Viking» og «Havila Venus».Onsdag fikk «KL Saltfjord» 500-550.000 kroner dagen for en Aker BP-jobb.Les også: - Kan få stor effekt på markedet


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også