Sissener innrømmer: Jeg er meget nervøs

Ivan Kverme

- Jeg synes verden er veldig usikker og kjøper trygg cashflow og dividende, sier Jan Petter Sissener til Hegnar.no.Forvalteren mener oljeaksjer fremstår som billige med en rabatt på en oljepris som ikke helt gjenspeiler den geopolitiske uroen i verden. Han omtaler det som en «rabatt på rabatt», og utelukker ikke at det delvis skyldes ESG og politisk korrekthet.- Det borger godt for oljeprisen fremover, sier Sissener til Hegnar.no.Aksjenestoren tror den mye omtalte handelskrigen mellom USA og Kina dreier seg mer om økonomisk makt enn tollsatser. Han har derfor begrenset tro på enighet på G20-møtet.- Når det er vanskelig å fatte investeringsbeslutninger i aksjemarkedet som kan selges igjen umiddelbart – tenkt hvordan det er i styrerommene. Derfor er jeg meget nervøs for Q2-rapporteringen, og ikke minst guidingen fremover. Samtidig er det mange solide aksjer som fremstår som billige, sier Sissener til Hegnar.no.- Ikke enkelt, slår han fast.- Hvilke solide aksjer mener du er billige?- Av de store; Storebrand. Hvem ellers? sier Sissener når han nok en gang trekker frem favorittaksjen. Det er også Storebrand som er Sisseners største aksjepost i fondet Canopus.Andre store selskaper Sissener har tro på er Norsk Hydro, Royal Dutch Shell, Lundin Petroleum, Aker BP og DNB.Av de mindre selskapene trekker Sissener frem Europris og Selvaag Bolig som to gode kjøp.Les også: Advarer mot syv aksjer