«Skandi Iceman» må frakte forsyninger

Nordsjøen tømmes igjen for forsyningsskip, og dermed må nok en gang de største ankerhåndtererne trå til.

Børs

I midten av mai ble en rekke ankerhåndterere (AHTS) hyret inn til forsyningstjenester da markedet for plattform forsyningsskip (PSV) var fullstendig utsolgt på norsk side av Nordsjøen.Nå er markedet i en tilsvarende situasjon igjen.Torsdag ble DOF-fartøyet «Skandi Iceman» hyret inn av Transocean til et kort forsyningsoppdrag, ifølge Westshore Shipbrokers.Raten skal være på rundt 13.500 pund pr. dag. - Bruken av AHTS-er til forsyningstjenester er et historisk tegn på et marked med for lavt tilbud, slik vi ofte så i 2014, skrev Westshore i en oppdatering sist AHTS-ene måtte trø til. Først i juli vil det være PSV-er tilgjengelig på norsk side, ifølge en fersk oversikt.Forøvrig er det kun én AHTS ledig i den norske delen av Nordsjøen; «Skandi Bergen», som drives av DOF, men har eksterne eiere.På britisk side er også kun én AHTS som hverken er på eller har arbeid å gå til.«Skandi Iceman», som også bidro med forsyninstjenester sist markedet var utsolgt, skal forøvrig rett videre på et tradisjonelt riggflyttingsoppdrag etter jobben for Transocean. Da for Vår Energi, og den halvt nedsenkbare boreriggen «Scarabeo 8».

offshoremarkedet
ahts
psv
transocean
riggselskaper
forsyningsfartøy
dof
skandi iceman
westshore shipbrokers
skipsmeglerhus
nordsjøen
offshorerederi
Nyheter
Børs