Slik åpner Oslo Børs

Børs

Etter 35 minutters handel står hovedindeksen i 863,21 poeng, opp 0,19 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 421 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,60 prosent til 66,09 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,06 prosent til 59,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Ifølge tall fra American Petroleum Institute (API) falt råoljelagrene i USA med 7,5 millioner fat i forrige uke.Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene vil falle med 2,5 millioner fat når de offisielle lagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge Reuters-konsensus.Equinor stiger 0,77 prosent til 169,85 kroner. Ellers i olje stiger Aker BP 0,79 prosent til 243,90 kroner, mens DNO er opp 1,04 prosent til 15,49 kroner.Dolphin DrillingIfølge en børsmelding mandag kveld ville Dolphin Drilling begjære selskapet konkurs med mindre det kom til enighet med kreditorene om refinansieringen av selskapet innen tirsdag 25. juni klokken 14:00. Tirsdag meldte selskapet at styret har besluttet å flytte fristen for en slik enighet til klokken 10:00 onsdag 26. juni 2019. Oslo Børs besluttet onsdag 20 minutter etter børsåpning å suspendere aksjene i Dolphin Drilling i påvente av en kunngjøring fra selskapet.Like etter kommer meldingen om at Dolphin Drilling slår seg selv konkurs.Lavo.tvDet hardt pressede Merkur Market-noterte tv-app-selskapet Lavo.tv. har blitt informert om at det vil motta en konkursbegjæring  knyttet til en frilanskontrakt med selskapet. Aksjen dundrer ned 29,41 prosent til 0,06 kroner.  Solstad OffshoreSolstad Offshore klatret nærmere 30 prosent mandag etter at elektriker-bjellesau Eigel Ingvar Thom har kjøpt seg opp i det gjeldstyngde supplyrederiet.Tirsdag fortsatte oppgangen og aksjen la på seg 13,10 prosent.Onsdag er aksjen opp 8,19 prosent til 1,85 kroner.YaraYara avholder kapitalmarkedsdag onsdag, og varsler ifølge presentasjonsmateriellet høyere utbytteandel og mulig spin-off .- Etter en første gjennomgang ser det ut til at selskapet innfrir på målsetningen om forbedringstiltak på 600 millioner dollar innen 2023. Videre vurderer selskapet en utskillelse og separat børsnotering av industridivisjonen. Det ser i denne forbindelse ut til at selskapet ønsker å bli sittende som en betydelig eier i den utskilte virksomheten, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.Utbytteandelen i Yara jekkes opp fra 40-45 prosent til 50 prosent av resultatet.Meglerhuset har før evt. endringer en kjøpsanbefaling med kursmål 480 kroner.Yara-aksjen tar fart, og stiger 0,55 prosent til 418,70 kroner.Self Storage GroupSelf Storage Group har hentet inn 250 millioner kroner  gjennom en rettet emisjon på 12.987.012 nye aksjer til kurs 19,25 kroner.Nettoprovenyet vil bli brukt til å delvis sikre finansiering for oppkjøpet av Eurobox og de to eiendommene på Skøyen og Kalbakken, og for generelle bedriftsformål, herunder finansiering av strategiske vekstinitiativer innenfor selskapets virksomhet.Self Storage Group klatrer 0,50 prosent til 20,10 kroner. StrongPointStrongPoint har akseptert et tilbud om kompensasjon fra BaneNor på 55,6 millioner kroner for å flytte fra sin produksjonsfasilitet på Tangen.Aksjen er opp 6,02 prosent til 9,86 kroner. 

oslo børs
oljeprisen
yara
Nyheter
Markedskommentarer
Børs