Slik går det med tørrbulk-aksjene

Baltic Dry-indeksen klatrer oppover.

FILE -- In this Nov. 30, 2016 file photo, Iraq's Minister of Oil Jabar Ali al-Luaibi speaks to journalists prior to the start of a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria. Iraq and Algeria said Thursday, May 11, 2017, that they support the extension of oil production cuts by OPEC and non-OPEC producers through the end of the year to try to boost prices. In a joint press conference Thursday in Baghdad by the oil ministers of the two countries, al-Luaibi said "there might be new ideas to be presented" at an OPEC meeting on May 25, without providing further details. (AP Photo/Ronald Zak, File) Ronald Zak
Børs

Baltic Dry-indeksen stiger torsdag 1,8 prosent til 1.340 poeng, ifølge TDN Direkt. Panamax klatrer 4,3 prosent til 9.960. Supramax er opp 1,2 prosent til 8.962, mens Handysize stiger 0,1 prosent til 6.543.Spår kraftig ratehoppI juni har råoljetankerne av typen VLCC - Very Large Crude Carriers - i snitt oppnådd rater på rundt 19.000 dollar per dag, mens de store tørrlastskipene av typen Capesize, har innkassert om lag 15.000 dollar per dag.Hadde det ikke vært for det faktum at en rekke skip har vært ute av tjeneste for å få ettermontert såkalte scrubbere, i forkant av IMO 2020, ville ratene vært betydelig lavere, ifølge Clarksons Platou Securities.Meglerhuset anslår at 0,9 prosent av verdens VLCC-er - Very Large Crude Carriers - og 0,3 prosent av den globale Capesize-flåten, var ute av tjeneste i juni.Det bidro til å løfte ratene med henholdsvis 3.000 dollar og 2.000 dollar hver en eneste dag, ifølge Clarksons.Clarksons Platou Securities spår at i snitt 1,6 prosent av VLCC-ene, 1,2 prosent av Capesize-skipene og 1,4 prosent av containerskipene vil være ute av tjeneste.Alt annet like, anslår meglerhuset at det kan øke VLCC-dagratene fra 25.000 dollar til 35.000 dollar og Capesize-ratene fra 18.500 dollar til 23.000 dollar.Det tilsvarer ratehopp på 20-40 prosent fra dagens nivå.Tørrbulk-aksjerGolden Ocean stiger i skrivende stund 2,61 prosent til 47,90 kroner. Jinhui Shipping er ned 1,61 prosent til 7,20 kroner, mens Belships er uendret til 6,10 kroner.Star Bulk Carriers rykker frem 4,42 prosent til 75,60 kroner.

tørrbulk
tørrlast
baltic dry
capesize
jinhui shipping
belships
golden ocean group
star bulk carriers
Nyheter
Børs