Slik går det på børsene i Asia

Investorene venter i spenning på G20-møtet.

Investors chat as they monitor stock prices at the brokerage house in Beijing Thursday, June 6, 2019. Asian stocks were mixed on Thursday as traders kept a close watch on impending U.S. tariffs on Mexico amid a standstill in its talks with China. (AP Photo/Andy Wong) Andy Wong
Børs

I Japan faller Nikkei 0,43 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,29 prosent.Shanghai Composite svekkes 0,88 prosent, og CSI 300 faller tilbake 0,52 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,24 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,30 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,14 prosent.G20Investorene venter nå spent på morgendagens møte mellom USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping.Ifølge CNBCs kilder er Kina ute etter en «balansert» handelsavtale, noe USA ikke er interessert i. En avtale mellom Trump og Xi kan avverge den neste runden med innføring av toll på varer verdt 300 milliarder dollar.Under G20-møtet fortalte Xi til lederne i BRICS-landene (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika) at proteksjonistiske tiltak i enkelte utviklede land skader den globale handelen.Wall StreetPilene pekte i begge retninger for de toneangivende indeksene i USA torsdag. Dow Jones falt 0,04 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,38 og 0,73 prosent.Boeing toppet taperlisten på Dow Jones, med et fall på 2,91 prosent. Federal Aviation Administration (FAA) offentliggjorde nemlig torsdag at de har funnet et nytt problem i forbindelse med de allerede problemutsatte 737-MAX-flyene. Ifølge Bloomberg skal de nye problemene kunne ta så mye som tre måneder å løse.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs