Solid rally på oppkjøpsnyheter

Børs

Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,06 prosent og står i 8.001,27 poeng, mens Dow Jones står i 26.746,10 poeng etter en oppgang på 0,07 prosent.RallyDen amerikanske farmasigiganten AbbVie har inngått avtale om å kjøpe den Irland-baserte Botox-produsenten Allergan, skriver AbbVie på sine hjemmesider.Avtalens verdi estimeres til 63 milliarder dollar, eller rundt 530 milliarder kroner. AbbVie betaler 188,24 dollar per aksje for Allergan, hvorav 120,30 dollar i cash og resten i aksjer.Kort tid etter at dagens handel tok til omsettes aksjen for 167,20 dollar etter et kurshopp på 28,97 prosent.Lavere vekstimpulser- Rentemarkedet i USA har ikke bedret seg vesentlig de siste dagene, da 10 års renten fremdeles ligger rundt to prosent. 10 års renten har for øvrig falt fra 3,2 prosent til to prosent på under syv måneder. Fallet i lange renter er et klart tegn på lavere vekstimpulser i økonomien. Når det er sagt, det er naturlig å anta at en eventuell handelsavtale mellom USA og Kina vil bedre stemningen i markedet vesentlig, skriver aksjeekspert Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.Klokken 16.00 slippes tall som viser utviklingen i:

  • Richmond Fed-indeks, juni
  • Nyboligsalg, mai
  • Forbrukertillit, juni

wall street
Nyheter
Børs