Spår brennhet sommer i laks

Ekspert øyner tidens dyreste oppkjøp.

Børs

Det koker i laksesektoren, og ilaks.no illustrerer dette blant annet med budrunden som for tiden pågår i Nordfjord-baserte K. Strømmen Lakseoppdrett.Flere skal ha tilbudt minst 750 millioner kroner, og blitt avslått fordi det skal være flere tilbydere på enda høyere nivåer.Budet priser ifølge nettstedet selskapet til 25 ganger siste fremlagte driftsresultat, evt. 187,5 millioner kroner per konsesjon.- Det er oppsiktsvekkende, skriver redaktør Aslak Berge i en kommentar, og spår en brennhet sommer.- Allerede i dag ser det ut til at et K. Strømmen-oppkjøp kan bli bransjens dyreste noensinne, fortsetter han.Berge tror flere, mindre oppdrettere kan la seg lokke til å cashe inn formuer, og øyner nå økt konsolidering i sektoren.- Det er ikke innlysende at alle eiere i familiedominerte selskaper vil forhandle fôravtaler, sikre anleggsfortøyninger eller vaksinere fisk, skriver ilaks.no-redaktøren.

laks
oppdrett
oppkjøp
nordfjord
konsesjoner
Nyheter
Sjømat
Børs