Asia-børsene stiger torsdag, men stemningen er spent før møtet mellom USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping på G20-møtet i Japan.I Tokyo stiger Nikkei 0,9 prosent til 21.277,31, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,9 prosent til 1.548,75.Apple-leverandøren Japan Display spretter opp over 18 prosent etter oppslag om at teknologigiganten vil spytte inn 100 millioner dollar i selskapet.I Kina klatrer large cap-indeksen CSI 300 1,3 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker opp 0,9 prosent. Hang Seng avanserer 1,1 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,7 prosent, mens Sydney-børsen legger på seg 0,2 prosent «down under».- Ekstremt uforutsigbarOppgangen følger opp gårsdagens Wall Street, som fikk seg et løft etter finansminister Steven Mnuchins uttalelser om at han øyner en vei frem til en handelsavtale mellom USA og Kina.- Vi har sett denne typen optimistiske kommentarer før store hendelser, og jeg tror alle håper at dette er tilfellet. Men det kan også gjenspeile at USAs administrasjon kjøper seg mer tid, og selv om en avtale skulle bli inngått på G20-møtet, venter vi ikke at toll blir trukket tilbake over natten, sier Asia- og stillehavsøkonom Carlos Casanova til CNBC.- I det minste håper investorene at handelssamtalene vil bli gjenopptatt etter helgens toppmøte. Vi tror det vil skje, men president Trump er ekstremt vanskelig å spå, skriver valutastrateg Kathy Lien i BK Asset Management i et notat.